Maakt het wat uit wanneer (dus winter/voorjaar/herfst/zomer) je een pup aanschaft?

Is een pup sterker als hij bv in het voorjaar is geboren of maakt dat niet uit?

Toegevoegd na 11 uur:
Het is me nu stukken duidelijker na de antwoorden, bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat maakt niet uit . Het licht vooral aan de opvoeding

van katjes wordt dat ook wel gedacht, dat najaarskatjes minder sterk zouden zijn. als ze in de natuur geboren worden, hebben najaarskatjes het veel zwaarder, met de winter voor de boeg. voor dieren, dus ook voor pups, die bij de mensen geboren worden, maakt het geen verschil. voorjaar of najaar, hun natje en droogje krijgen ze toch wel.

Het enig belangrijke is, dat je pup in huis en huiselijke kring is grootgebracht. Socialisatie is voor een dier veel belangrijker dan temperatuur of seizoen. Een pup die bij een fokfabriek is geboren in de zomer is er slechter aan toe, dan een pup die in de winter is geboren en dagelijks de geluiden vaan een huishouden heeft gehoord en veel verschillende mensen heeft ontmoet. Het moederdier moet ook tot 7 weken bij de pup gebleven zijn. Voor kittens geldt in deze 13-14 weken.

Ik kreeg mijn pup in mei, en was daar erg blij mee, want dan kon ze veel naar buiten, daar een pup nogal energiek is. Had ik haar kater gekregen waardoor ze vaker binnen was dan hadden we wellicht eerder in een negatieve spiraal gezeten doordat zij haar energie in huis niet kwijt kon. Wat betreft gezondheid is er geen verschil.

Heb mijn pup in juni gehaald! Dit heeft als enige verschil dat die periode makkelijker is om de pup zindelijk te maken! Omdat je dan meer buiten bent en je de deur dikwijlders open kunt laten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100