Mijn kat heeft pijn in haar staart maar volgens mij is er niets gebeurd, weet iemand wat dit kan zijn?

We zijn 2 dagen aan het verbouwen geweest (balkon katproof maken) en ik merkte gisteren wel dat ze uit haar doen was maar ze houdt ook niet van gedoe in huis dus dat verbaasde me niet. Gisteravond aaide ik haar langs haar hele lijfie en toen ik bij de staart kwam greep ze me. Maar ze was naar mijn idee geïrriteerd vanwege de verbouwing dus heb er geen aandacht aan besteed. Vandaag weer de hele dag herrie en gedoe en een geïrriteerde kat. Maar toen ik haar net toen iedereen weg was rustig aaide greep ze me weer toen ik bij haar staart kwam. Als ik haar koppie of rest van het lijf aai is er niets aan de hand. Nog een keer geprobeerd haar staart te aaien en weer grommen en blazen dus denk toch echt dat haar staart pijn doet. Hoe kan dat ineens?

Toegevoegd na 2 dagen:
Zaterdag was ze al weer vrolijker. Ik heb voorzichtig aan haar staart gevoeld en ze reageerde nog wel maar niet meer zo heftig. Dus heb ik besloten toch nog even af te wachten. Vandaag (zondag) rent en vliegt ze weer als vanouds door het huis en nu ook veilig op het balkon en mag ik gewoon weer aan haar staart zitten als ze even tijd heeft om stil te zitten ;-)
Dus ik denk inderdaad dat ze zich zo kwaad heeft gemaakt deze week en met haar staart heeft gezwaaid dat hij daarom zeer deed!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt de staart vanaf een-derde slap naar beneden? Honden kunnen een koudwaterstaart hebben. Dat is een soort kneuzing waar ze een dag of drie heel veel pijn aan hebben, maar dat vanzelf overgaat. Het komt voor bij honden die veel in koud water hebben gezwommen bij de jacht, maar ook bij honden die opgewonden veel hebben gekwispeld. Het kan best zijn dat je kat in opwinding van de verbouwing ook haar staart heeft gebruikt als reactie (als katten boos zijn of opgewonden doen ze dat). Laat haar een dag of drie met rust en kijk of het dan over is. Vooral niet meer aanzitten. Ga anders na een dag of vier even bij de dierenarts langs.

jaren geleden had ik een kater die ineens anders reageerde wanneer je aan zijn staart kwam. blazen en happen, nog net niet bijten. hij had pijn. een bezoekje aan de dierenarts bevestigde mijn vermoeden: hij had een flink gekneusde staart. advies: ga zo snel mogelijk naar de dierenarts, zijn staart kan gebroken zijn, hij heeft pijnstillers nodig. een kat reageert niet zo maar, er is een reden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100