Is mijn kat ziek?

Mijn kater van een 1,5 jaar is altijd erg enthousiast naar mij..als ik van bed kom of thuis kom dat komt hij altijd naar mij toe met z'n staart in de lucht. Zins vanmorgen is hij heel weinig actief..de staart gaat niet ter begroeting omhoog maar die heeft hij telkens omlaag. Hij sjokt af en toe wat door huis..en dan gaat hij heel voorzichtig eerst als sfinx liggen en dan op z'n zijde. En hij is heel stekelig tegen z'n zusje. Is er iets met hem aan de hand? moet ik me zorgen maken of heeft ie gewoon een bad day. Wie herkent deze klachten en weet wat het is? en of het kwaad kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou vandaag nog met de kat naar de dierenarts gaan. je zegt dat de kat lang op de bak zit: plast hij wel? een verstopping (struviet) kan al snel dodelijk zijn. als je kat als een sfinx gaat liggen kan op pijn duiden, net als het stekelig zijn naar de andere poes. komt je kat vrij buiten? inspecteer dan eens of de nageltjes nog heel zijn, en hij niet is aangereden. hoe dan ook klinkt dit zorgelijk, wacht zeker de kerst niet af!

Dit is heel moeilijk te zeggen vanuit hier,maar het is vreemd dat je kater zich ineens anders gedraagt. Het zou heel goed kunnen dat er iets aan de hand is met hem,ook omdat hij ineens stekelig is tegen zijn zusje. Het beste kun je morgen even de dierenarts bellen om een afspraak te maken nog dezelfde dag want anders zit je met de kerstdagen. Er zijn dan ook wel spoed dierenartsen,maar je bent ook nog eens een fors bedrag aan consult extra kwijt. Er hoeft niets aan de hand te zijn,maar voor de zekerheid om het éen en ander uit te sluiten. Toegevoegd na 53 seconden: Plast,drinkt en eet hij verder goed?

Het klinkt inderdaad alsof hij zich niet lekker voelt. Laat je kat zich nu wel aaien? Dan kan je voorzichtig kijken of hij ergens een wondje heeft of ergens een pijnlijke plek heeft. Als je merkt dat hij op een bepaalde plek niet geaaid wil worden of dan heel gespannen wordt, dan heeft hij daar mogelijk pijn (bron: eigen ervaring). Let goed op of hij eet, drinkt, plast en poept. Mijn vorige kat was vaak ziek en als zij zich echt niet lekker voelde dan hield ze ook haar staart omlaag. Als je het niet vertrouwd kan je misschien je dierenarts bellen voor advies. Let er in ieder geval op dat hij wel drinkt. Mijn kat bleef op een gegeven moment op één plek liggen en dronk dus niet. Toen moest ze een infuus krijgen.

Het zou kunnen zijn dat hij zich heeft geschrokken b.v. van een knal (vuurwerk) en dat hij jou kwalijk neemt dat jij er niet was op dat moment. katten voelen zich meestal snel beledigd. Als hij verder zich wast, goed eet ,en plast is er niets aan de hand en komt hij vanzelf weer naar jou toe. Anders is het verstandig om een dierenarts te raadplegen met jou klacht over jou kat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100