Hoe ga je om met een hond die zich opdringt als de kat wordt geknuffeld?

border collie bess zit er meteen tussen als katertje karel een knuffel krijgt.
hoe reageer je daarop zonder risico dat er wrijving komt tussen bess en kareltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hond die zich opdringt kent zijn plaats niet goed genoeg : hij test zijn grenzen. Of je nu een ander dier knuffelt, kamt of een biefstuk staat te bakken : hij hoort niet in de weg te staan. Denk maar weer aan de wolven : een opdringerige wolf wordt weggesnauwd of krijgt een knauw van de ranghogere wolf/wolven. Zodra Bess in je richting komt, zeg je nadrukkelijk en met een diepe stem : nee. En als ze afdruipt met een hogere stem 'goed zo'. Eventueel kan je er een handgebaar bijmaken met je handpalm vlak omhoog : dubbel 'nee'. Geen oogcontact maken : vanuit je ooghoeken kijken. En niet wachten tot ze al tussen je benen staat : je mag de ruimte om je heen (zo'n m2) voor jezelf opeisen. Zodra ze dit lijkt te gaan doorbreken ingrijpen : dit is duidelijker voor de hond, dan wel tegen je benen mogen staan, maar niet haar snoet ertussen duwen.

Negeer de hond volkomen, wij hebben een hond en kat. Hond hadden we al 4 jaar, kat kwam er na 2 jaar bij. De hond werd een soort van jaloers als de kat op schoot zat of aandacht kreeg. Door de hond volkomen te negeren houdt deze jaloersheid vanzelf op. Dat hoop ik tenminste, bij ons werkte het!

In de natuur wordt een dier net zo lang gecorrigeerd, totdat zijn jaloerse gedrag over is. Dan weet hij zijn plaats weer. Een hond zal vaak in een nieuwe situatie, proberen aandacht te krijgen, door zich afwijkend te gaan gedragen. Geef je hem dan ook aandacht en dat is wat de meeste dierenliefhebbers graag doen ( knuffel, knuffel) dan beloon je de hond voor zijn jaloerse gedrag en zal het alsmaar erger worden, tot op den duur , vechten met de katten aan toe, hij kan zelfs vals worden. Dus volkomen negeren, niet eens naar kijken, doen of hij niet bestaat! Wel mag je Bess, even lekker knuffelen als er geen katten in de buurt zijn en op een moment dat jij dat bepaalt.

Gewoon negeren de hond, de hond is heus niet zielig en zal ook wel genoeg geknuffelt worden. Dat weet ik bijne wel zeker

Ik ken het want ik maak het hier ook mee. Nu net nog,ik aai de kat en hond komt er tussen want die vindt de kat erg leuk,maar ik wil dit niet dus ik zeg nee,maar omdat het een pup is die nog veel moet leren,geef ik op de Cesar's way een tikje aan de zijflank van de hond en dit helpt perfect want de hond gaat liggen of wat anders doen. Laten zien dat jij uitmaakt wat je wel en niet wil,het zou kunnen dat je het misschien een paar keer moet herhalen,maar de aanhouder wint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100