Hoe kom ik erachter wat een goede dierenarts is voor een operatie op mijn hond?

Bij het opereren van een grote hond bestaat altijd het risico op complicaties bij zowel de narcose maar natuurlijk ook door de ingreep zelf.
Hoe selecteer ik een dierenarts die hier goed in is?
Ik hoorde laatst van iemand dat sommige dierenartsen bijvoorbeeld helemaal niet monitoren tijdens de narcose (bloeddruk en zo) waardoor je natuurlijk eerder in de problemen kan komen als hond. Ik durf niet zomaar elke willekeurige dierenarts hiervoor te vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien kun je de dierenambulance bellen die kunnen je vast goed advies geven. Succes

Ik weet niet waar je vandaan komt..Maar in Sleeuwijk zit een hele goeie!!!

Bronnen:
http://www.dierenkliniek-sleeuwijk.nl/

Zou raar zijn als dierenartsen die niet zouden doen, als het wel nodig is. Ze zullen het echt wel in de gaten houden tijdens de operatie hoe het met een dier zal gaan. En ook het ontwaken houden ze in de gaten. Een dierenarts die verstaat zijn vaak en zal er alles aan doen om dieren te redden en als het moet uit hun lijden verlossen. Stel als deze het niet doet en een dier komt hierdoor te overlijden en andere clienten krijgen dit te horen dan zal hij snel zijn praktijk kunnen sluiten. Want mond op mond reclame gaat snel. Ga eens met een dierenarts praten. En laat deze eens uitleggen hoe deze het zal gaan doen. Ga je ook naar een andere (kan ook per telefoon. Dan hoor je verschillende meningen en degene bij wie jij een fijn gevoel hebt daar kies je voor. En kan je gelijk de prijzen opvragen want ook dit kan heel erg veel verschillen.

Weet niet waar je zit, maar in utrecht kun je op de uithof terecht. Perfecte zorg. Maar hou er rekening mee dat je je knip open moet trekken. Een paar duizend euro voor een operatie bij een grote hond is nks.

Is er bij jou in de buurt een dierenkliniek?Daar wordt toch echt goede zorg verleent bij een operatie....En anders wat een ander als antwoord gaf....informeer bij dierenambulances.... Het valt niet mee om je trouwe viervoeter in anders mans handen te geven,maar soms moet het gebeuren....veel sterkte met het beestje....

Als je de hond al hebt, moet je toch allang een dierenarts hebben voor inentingen en dergelijke! Als je die man niet vertrouwt, had je in eerdere fase een nieuwe moeten zoeken. De ene dierenarts is inderdaad de andere niet. Er zijn dierenartsen die op ouderwetse wijze werken en dierenartsen die alle moderne instrumenten in de praktijk hebben. Als de operatie geen directe haast heeft, zoek dan eerst even, zodat je vertrouwen kunt hebben. Dat is zowel voor jezelf als voor de hond beter.

Bij je lokale afdeling van de Dierenbescherming zullen ze wel weten welke dierenartsen goed zijn en welke minder goed. Op de dierenambulance zijn we buiten kantooruren helaas gebonden aan de dienstdoende dierenarts in mijn regio. Soms vindt je het dan niet leuk om het dier daar naar toe te brengen. Mijn ervaring ook is dat er dierenartsen zijn die meer iets hebben met katten bijvoorbeeld en sommige juist met honden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100