Mijn kat kan niet alleen thuis zijn, hoe kan ik hem helpen hier beter mee om te gaan?

Onze siamees kan niet goed alleen thuis zijn. Ik weet dat een siamees erom bekend staat dat het erg mens en dier gericht is en ik werk niet buitens huis dus ben altijd bij hem en dan is het prima, hij praat de hele dag door maar dat geeft niet. Maar als ik even weg moet, jankt ie alles aan elkaar. Ook s'nachts, als ik ben wezen plassen en meneer is perongeluk in de kamer achter gebleven dan miauwt ie het hele blok wakker.....hij miauwt heeeeel erg veel en vooral hard !! Maar hoe kan ik mijn kat helpen om zich prettiger te voelen als hij even een uurtje alleen is? Een huisdier erbij is geen optie......maar dat hij zich niet prettig voelt alleen thuis is wel heel zielig...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop eens een flaconnetje met feliway. Dit kun je gewoon in overal in huis gebruiken door in het stopcontact te steken makkelijk in gebruik en te vullen. Dit geeft ferromonen af waar je poes rustiger van wordt. Succes ermee.

Helpt het een beetje de radio aan te doen, dat hij stemmen hoort? Ik snap wel dat dit in zijn geval nog lang geen oplossing is. Ik denk dat je elk gedrag moet oefenen, dus zou ik iedere dag een half uurtje weggaan. Misschien went hij er aan dat er niets ergs gebuurt als je er niet bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100