Wat kan je een kat allemaal te eten geven behalve brokjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals hierboven al werd gezegd; Natvoer op z'n tijd vinden katten ook fijn, en het zorgt voor een betere vochtopname. Daarnaast kun je katten zgn. Barf geven. Dit zijn een soort van 'worstjes' met daarin gemalen vlees speciaal voor honden/katten. Natuurlijk het er wel uit lepelen. Ik raad het af katten melk te geven, hiervan kunnen ze diarree krijgen. Daarnaast is met de pot mee eten niet erg handig omdat dit niet alle voedingsstoffen voor katten bevat in de juiste verhoudingen (bijv. teveel zout). Als jonge kittens te weinig drinken of eten kan kattenmelk geen kwaad. Kattensnoepjes zoals van bijv. Whiskas (Anti-Hairball) krijgen mijn 2 poezels, als ze minder eetlust krijgen en aan de planten gaan eten. Ze vinden het lekker, en de haarbal komt vaak niet snel daarna naar buiten. Kattengras kan ook, maar ze kijken daar niet altijd naar om. Oja, denk rond deze tijd er om, dat je kat/katten geen chocolade opeten. Dit is in tegenstelling bij de mens, zeer giftig voor katten (en andere huisdieren). Ze kunnen bij een kleine hoeveelheid al zeer ziek worden, tot shock en de dood aan toe bij grotere hoeveelheden!!! Succes!

vis, al dan niet gekookt; kippevlees gekookt; runderhart rauw.

koolvis (niet te vaak want er zitten niet alle voedingsstoffen voor katten in) vette vis is wel goed voor ze een gekookt eitje rundvlees

naast brokjes is het goed natvoer te geven; katten zijn geen beste drinkers, dus wat extra vocht kan geen kwaad. verdiep je wel even in de ingredientenlijst; het vleesgehalte varieert van 4 tot zo'n 90%. mijn katten krijgen naast brokjes ook eendagskuikens, muizen, soepvlees, lamshart, sardientjes enz., uiteraard allemaal rauw. goed voor hun tandjes en goed voor de blaas.

Mijn kat dronk water en melk (melk is niet zo gezond dus beperkte hoeveelheid), en voor de rest kreeg ze brokjes, soms kreeg ze wel eens iets extra, maar het is voor katten voor de rest ook wel goed om zelf te gaan jagen, mijn kat is 17 jaar geworden en was kern gezond ;-) (tenzij dat het een binnen kat is...)

ik geef altijd nat voer; ook wel paté genoemd. Zoals: zalm, konijn, rundvlees & hart, lam, kip & kalkoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100