Waarom vind mijn kat bepaald fruit smerig reuken?

Als ik mijn kat sinasappel, manderijn of banaan laat reuken rent hij altijd weg of trekt hij zo een zeur gezicht. Hoezo vindt hij deze soorten fruit niet lekker ruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als ik vertel over de dalmatiner van mijn oom die appels heel erg lekker vond, ze graag at, moet ik erbij vertellen dat hij zo van pup af aan opgegroeid was. en een hond, dat weten we allemaal, heeft een goede neus. ook mijn kater vindt een mandarijn en een sinaasappel niet fijn ruiken, hij trekt zijn neus bij elkaar/op, meteen draait hij zich om en loopt dan weg. ik denk dat het meer in de hoeveelheid en soort luchtjes zit die van citrusfruit af komen. het is niet een 'rustige' lucht (appel) maar een sprankelende/ spuitende lucht, teveel van het goede voor die hele goede kattenneus.

Zal gewoon persoonlijk zijn, net zoals jij ook bepaalde dingen niet lekker vindt ruiken. Overigens weten katten precies wat goed voor ze is, kennelijk is dat fruit niet goed voor zijn gesteldheid, maar Rieneke weet daar meer van!

ik heb hier net drie katten aan een banaan laten ruiken, gepeld en ongepeld, maar alledrie mijn katten werden er niet heet of koud van. citrusvruchten echter zijn een ander verhaal. pel maar eens een mandarijn bijvoorbeeld, en wij ruiken dat, zelfs op enige afstand, meteen. en dan te bedenken dat wij maar een armzalig reukvermogen hebben. de kat, die ineindig veel beter kan ruiken dan wij, zal dat terecht als een geurbombardement ervaren. daarnaast zijn katten sowieso niet gecharmeerd van de geur van etherische olie zoals die in de schil van citrusvruchten zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100