Veranderd mijn vis van kleur?

Mijn goudvis,Gordon, mankeerde niks, totdat ik 3 dagen geleden de vissen wilde voeren. Ik zag dat hij opeens bloedrode vlekken bovenop de bovenste vin, en een stukje daaronder. Hij heeft nergens last van, eet en zwemt gewoon. Hij heeft een echt gouden kleur, dus niet dat oranje-achtige wat de meeste hebben. Het lijkt op een onderhuidse bloeding, maar hij kon misschien ook wel kleur krijgen. Als het iets ernstigs is zou ik graag weten wat ik er aan kan doen en of het gevaarlijk is voor mijn andere vis. Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk heb je geen goudvis, maar een koikarper, daar komen gouden kleuren wel voor. Ik neem aan dat je de vissen binnen hebt zitten? Dan zou ik snel de waterwaarden meten en kijken of je filter niet te vuil is. Heb je de vissen toch buiten zitten, dan is het bijna zeker, dat de waterwaarden ook niet goed zijn, dit komt door een groot deel door veel regen die in de vijver valt, hierdoor wordt de hardheid van het water ( GH ) te laag en de PH te hoog en dat heeft weer invloed op de conditie van de vissen en dus de gezondheid. Bijna zeker heeft je vis een baterieële ontsteking in zijn huid en/ of parasieten.

Rode vlekken die plotseling verschijnen op een goudvis, duiden meestal op een infectie of besmetting met wormen. Beide zijn besmettelijk, dus het beste kun je de vis zo snel mogelijk in quarantaine zetten. Voor diverse aandoeningen zijn middeltjes verkrijgbaar die je in het water kunt doen. Informeer bij de aquariumwinkel en neem liefst een goede foto van je vis mee. Met behulp van de site in de tweede link kun je wellicht een duidelijker diagnose stellen ; wij zien de vis er natuurlijk niet bij, en weten niet hoe hij er eerst uit zag.

Bronnen:
http://www.aquariumvissen.net/ziektes_vissen.php
http://www.jbl.de/de/online-hospital/pict_...

Volgens mij gebeuren kleurveranderingen wel bij vissen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100