Ik wil graag een 2 binnenkatjes aanschaffen. Zijn er bepaalde katten/poezen (ras) die graag binnen blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, die zijn er wel o.a. de Ragdoll: Een prachtige gezellige kat die erg op mensen is gesteld.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ragdoll

mijn buurvrouw heet een katje uit het Asiel.heel lief en aanhalig ,er zijn daar heel veel katjes ,die graag een lief vrouwtje willen . succes

bijna alle katten komen in aanmerking, alleen katten die aan een huis met tuin (met een kattenluikje) gewend zijn liever niet, die willen graag naar buiten en zullen meestal zoveel herrie maken, ik heb het met de buurvrouw meegemaakt, niet fijn. eigenlijk dus elke kat die nog niet de vrijheid van buiten mee gemaakt heeft.

Nee. Geen enkel kattenras vindt het van nature fijn om een levenlang binnen te moeten zitten. Katten zijn dieren die graag dagelijks de pootjes strekken,wat rondzwerven en daarna weer hun warme huisje opzoeken. Ntauurlijk kan je een kitten nemen en altijd binnen houden, zodat het arme beest niet beter weet dan te leven tussen 4 muren. Wat misschien een beter idee is, is om het plaatselijke asiel te bezoeken, en te kijken of daar een zielepiet zit die een levenlang binnenzitten gewend is. Zo geef je een stumper in ieder geval een betere levensoptie dan het asiel.

Als je kijkt op de sites van asiels staan daar af en toe katten bij, waarvan al gezegd wordt dat ze gewend zijn binnen te blijven. Ook vind je daar duo's, die alleen maar samen geplaatst worden, omdat ze zo heel erg aan elkaar hangen. Ik heb zelf sinds 7 weken een asielduo van 7+ jaar, en ondanks het feit dat ik mijn balkon 'catproof' heb gemaakt, en dat ze dus, als ze willen, een frisse neus of de zon op de buik kunnen gaan halen, vinden ze het niet zo bar interessant : ze gaan wel even naar buiten, maar zijn na enkele minuten weer binnen ( de schuifpui staat open, als ze naar buiten mogen) Ze zaten al sinds februari op een 'eigen mens' te wachten, en na 1 1/2 week verblijf onder mijn bed zijn het nu geweldige maatjes, waarvan één het liefst de hele dag op schoot, en de hele nacht tegen me aanligt. Ze snorren de sterren van de hemel, en zijn duidelijk ontzettend blij dat ze een eigen plekje gevonden hebben.

Britse kortharen... Ze hebben een hekel aan koude.

Nee, geen enkele kat blijft graag binnen. Maar mits voldoende afwisseling in hun binnenleven en voldoende uitdagingen en afleiding zullen ze het buitenleven niet missen en kan dat eigenlijk alleen maar aangemoedigd worden want binnen zitten ze nu eenmaal veiliger en worden ze bijv. niet overreden in het verkeer. Kortom: een kat kan binnen, maar daar moet je zelf wat voor doen en is niet afhankelijk van het ras. Zelf heb ik op deze manier nooit problemen ondervonden met het binnenhouden van mijn katten.

Als de moeder van de kittens zelf ook een binnenkat is, nemen de kittens dat over. Je kunt dus op zoek naar een "huismoeder" met kittens. Maar je kunt katten die gewend zijn om buiten te komen ook leren om binnen te blijven. Het duurt wel lang en leuk is het niet. Maar het kan.

in principe komen alle katten in aanmerking. maar heb je een voorkeur, wil je langharig of juist zo kort mogelijk? wil je een kat die veel aandacht van je eist of juist niet? je moet een kat zoeken die bij jou en jou werk en (klinkt heel raar) karakter past. als je een kat aanschaft met heel weinig energie en het liefst de hele dag slaapt terwijl jij al vroeg uit je bed springt voor het ontbijt, heb je al gauw genoeg van die kat. ook is het belangrijk dat je de deuren altijd dicht houd, anders lopen ze weg. dan kan ik jou wel vertellen, die komt dan nooit meer terug. veel plezier en ps, neem eerst een kijkje in het asiel voor dat je naar een nestje gaat kijken. die beestjes willen ook graag een baasje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100