Hoe gaat het met de vogels die vis op het menu hebben staan?

Bijvoorbeeld de reiger? Ik zag er net een in een weiland staan en maak me zorgen voor hem.
Worden viseters bijvoorbeeld bijgevoerd? En wie doet dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Red de reiger de winter door. Dat is het doel van de voederactie die Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel in het leven heeft geroepen. Aanleiding voor de actie is de aanhoudende vorst. "We hadden gehoopt dat het zou gaan dooien, maar niks is minder waar. Door de aanhoudende vorst kunnen de reigers geen voedsel vinden. De vogels vliegen niet naar een andere plek om eten te zoeken, maar ze blijven op een plek wachten tot het dooit", aldus Ingrid Remmers van de dierenambulance. Om de dieren te behoeden voor een hongerdood heeft de stichting hulp nodig van de bewoners in Rivierenland. "Wij kunnen niet de hele dag rondrijden om alle reigers te gaan voeren. Daarom hopen we dat mensen bellen naar 06-12083349, zodra zij een reiger zien. Wij leveren dan zakjes met vis voor een paar dagen bij hen thuis af. Het is de bedoeling dat de mensen het voedsel de komende dagen bij de reiger neerleggen als zij langs het dier opkomen. Het zou mooi zijn als dat iedere dag rond het zelfde tijdstip kan." Verder voert de stichting oud brood aan vogels in het buitengebied. Remmers: "In de buitengebieden is het moeilijker voor vogels om voedsel te vinden dan in de woonwijken. Daar voeren mensen ze vaak bij."

Bronnen:
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/rivi...

Vaak worden er in vijvers wakken geslagen, of door de lokale eenden worden wakken gezwommen. Daar kunnen ook de reigers aan hun voedsel komen.

Zie al een paar dagen een reiger op zijn 2 poten staan, volgens de tv gaat het dan slecht met het beest. Wakken slaan zou een oplossing moeten zijn maar ja wie doet het nog. Bijvoeren. Waar mee? visjes??

deze vogels hebben het nu extreem moeilijk. diverse ambu's voeren nu bij, in samenwerking met de vogelbescherming. probleem daarbij is dat de reigers tamelijk schuw zijn. meeuwen hebben daar geen last van, dus je moet uitkijken dat die niet alles wegsnaaien.

Heel zielig voor de individu, maar een dierensoort dat nu leeft heeft al eerder met barre winters te maken gehad. Op de een of ander manier hebben ze toch weten te overleven. Zo zal het nu ook gaan. Is het trouwens niet zo dat zo'n vogel bij extremen honger niet gewoon iets anders wat wel voorhanden ligt, gaat eten? Als ik extreem honger zou lijden, zou ik waarschijnlijk ook iets eten wat in normaal niet zou eten... Wie niet?

Voer ze een blikje tonijn of een blikje zalm. Vinden ze ook lekker. Ik ken (in Den Haag) een reiger die elke dag om 12 uur komt aanvliegen naar een raam waar een lief oud vrouwtje hem/haar een blikje vis voert. Als de vrouw er nog niet is, blijft de reiger rustig op de stoep staan wachten tot het raam opengaat. Heel grappig. Die reiger zal het nu wel niet zo moeilijk hebben. Maar de anderen wel.

Een reiger kan je inderdaad best wel bijvoeren. Wat reigers op z'n tijd ook lekker vinden zijn kikkers. Ik wil wel iedereen waarschuwen: Reigers kunnen fel uithalen en kunnen zo een gat in je arm prikken of erger. Pas dus op en wees voorzichtig. Ik vind het mooie en elegante dieren.

De 'slimmere vogels' (ook reigers) zijn in de winter steeds meer te vinden in en rond de steden, omdat het daar een stukje warmer is en het aanbod van voedsel groter is. En reigers zijn ook niet al te kieskeurig, hoor, en eten echt van alles. Een groot deel van de vogels, die voornamelijk in natuurgebieden leven zullen het echt zwaar hebben. Ik vind de ijsvogel zo'n pijnlijk voorbeeld. Dit beestje is zo afhankelijk van kleine visjes aan de oppervlakte van het water. Hoe die het redt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100