Is het eten van rauw vlees goed voor een poedel?

Op Nederlandse websites wordt veel verkondigt dat je je hond vooral rauw vlees moet geven, terwijl juist de meeste Amerikaanse sites aangeven dat dit erg gevaarlijk kan zijn i.v.m. parasieten waaraan honden dood kunnen gaan. Daar zijn onderzoeken naar gedaan, Ondanks dat rauw vlees mischien beter is dan brokjes wordt het risico dat het beestje dood kan gaan aan als gevolg van een parasiet veel groter. In mijn geval heb ik 2 poedels, ik geef ze nu brokken, daarin zit echter veel graan, ik zou graag wat willen toevoegen aan hun eet gewoonten zodat ze beter gevoed worden.

Toegevoegd na 57 seconden:
http://www.mysticalpoodles.com/poodle-breeders-recommend/article17.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Poedels of andere honden, maakt absoluut niets uit. Rauw vlees voor een hond is altijd beter dan brokken. Het is beter voor de darmen, beter voor het gebit en het voorkomt overgewicht. Poedels hebben een aanmerkelijk kwetsbaarder gebit en tandrot komt bij poedels veel voor. Geef je rauw vlees, dan is er geen tandsteen meer en komt het zeker bij poedels de mondhygiëne ten goede. Lees je in in de diverse sites en de diverse merken. Op barfplaats gaat het om het zelf samenstellen van een rauwvlees maaltijd. Dat is ingewikkeld als je er geen ervaring mee hebt. Er zijn echter heel veel goede soorten rauwe diepvriesproducten, die je als basis aan je hond kan geven. Daarnaast kan je afwisselen met kippennekken, wildkarkassen, konijn, haas, lamsribben enz. Laat die Amerikanen maar met hun uitspraken. Misschien spreken de Amerikanen nog over Aujezky, een dodelijk hondenziekte die overgedragen wordt door het eten van varkensvlees. In Nederland is dit niet meer van toepassing omdat onze varkens daarop worden gekeurd.

Als je rauw wilt gaan geven dan kun je jezelf het beste aanmelden op www.barfplaats.nl Hier weten ze alles over het geven van rauw vlees. In de meeste brokken is het meer granen dan vlees wat erin zit,maar er zijn ook brokken waar geen granen in zit en het vleespercentage wel hoog is zoals Orijen,Taste of the Wild,Acana en nog een paar merken. Hiervoor kun je het beste kijken op http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

Kijk eens op www.lotgering.nl daar vind je een hoop antwoorden op je vragen. Je kunt nl. ook KVV ( Kompleet Vers Vlees ) ipv BARF.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100