Valkparkiet heeft een kwaadaardige tumor. Wat moet ik doen?!

Sinds ongeveer een maand geleden, kwam ik erachter dat er een verdachte knobbel bij het begin van de vleugel van mijn valkparkiet zat.
Daarmee was ik naar de dierenarts geweest, ze hadden de knobbel weggesneden en gehecht.
Het leek weg te zijn, maar nu 2 weken na de operatie zien we dat weer op dezelfde plek zo'n zelfde knobbel zit.
Dit betekent dus dat het een kwaadaardige tumor is.

Eigenlijk is nu waarschijnlijk de enige optie die er is, dat de vleugel geamputeerd moet worden.
Dan zal de andere vleugel er ook af moeten, omdat hij anders niet meer goed in balans is.
Ik weet het, het is erg om bij een vogel nota bene beide vleugels eraf te moeten halen, maar hij vliegt eigenlijk heel weinig.
Hij loopt vooral over de grond altijd, en als hij uit z'n kooi is, vliegt hij meestal maar 2 keer een rondje door de kamer, en dan heeft hij er alweer genoeg van.

Hij is nog jong, nu is hij 6 jaar.
Valkparkieten kunnen gemiddeld rond de 15 jaar worden, dus ik vind het heel erg als ik hem zou moeten laten inslapen.

De rest van het gezin wil hem allemaal laten inslapen, en ik ben de enige die alle opties wil open houden en dus toch kijken of hij nog gelukkig kan zijn zonder z'n vleugels..

Kan iemand me alsjeblieft helpen met het maken van deze beslissing? Ik ben echt bang dat ze hem gaan laten inslapen aangezien ik de enige ben die hem in leven wil laten.

Alvast heel erg bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou de dierenarts naar een eerlijke mening kunnen vragen. Een vogel zonder vleugels...zou dat nog een blije vogel kunnen zijn? Is het noodzakelijk 2 vleugels te amputeren, of zal de vogel zijn evenwicht leren houden met 1 vleugel? Heb je al na gedacht over de kosten van een amputatie? Hoe groot is de kans dat een vogel de narcose overleeft en er goed uitkomt? Ik wil en kan geen keuze voor jullie maken. Het enige wat ik kan is je een aantal kritische vragen stellen, zodat je dan tot een besluit kan komen. Veel succes met jullie valkje, en sterkte met het komen tot een besluit.

Wat ontzettend moeilijk zeg!!! Een vogel zonder vleugels.... ik weet niet of een dierenarts bereid is om dat te doen. Ik vraag me ook ècht af of een vogel zonder vleugels een fijn leven heeft. Wat je zou kunnen doen is een afspraak met je dierenarts maken en dit bespreken. Ik neem aan, dat hij/zij daar wel een gefundeerde mening over heeft. Op die manier kan je voor jezelf een beter idee krijgen wat de eventuele voor- en nadelen zijn en een beslissing nemen waar je achter kunt staan. Sterkte!

Volgens mij gebruikt een vogel zijn vleugels voor meer dan alleen vliegen, voor balans en correcties bij het op en af springen van dingen...maar dat weet ik niet zeker, ik heb zelf nooit vogels gehad. Wat ik in jouw geval absoluut wel zou doen is jouw vragen bij je dierenarts voorleggen en op Valkparkiet forums, maar wat ik vooral óók zou doen is een second opinion gaan vragen bij een andere dierenarts, van een heel andere dierenartspraktijk!

Of het om een kwaadaardige tumor gaat kan je helemaal nog niet weten. Het zou ook nog kunnen zijn dat de knobbel niet helemaal goed is weggesneden en nu weer verder groeit, maar dat is allemaal gissen, je weet het gewoon niet. Niet alle dierenartsen hebben evenveel verstand van vogels. Vaak hebben ze toch meer ervaring met katten, honden en knaagdieren. Ik zou daarom in jouw geval op zoek kan naar een gespecialiseerde vogelarts. Ik heb een lijstje voor je gevonden met vogelartsen in alle provincies: http://www.juniorco.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=157&Itemid=183&showall=1 Voordat er vleugels geamputeerd gaan worden of het diertje wordt ingeslapen zou ik eerst alle andere opties gaan onderzoeken. Heel veel sterkte en succes!

Inslapen lijkt me het meest humane. Ga maar na wat je zelf het liefste hebt. Armen eraf en pijn!!! OF lekker inslapen en niet meer wakker worden. Mensen laten dieren vaak te lang leven( en lijden) Niet voor het dier maar puur voor zichzelf. Ps. Waarom denk je dat je vogel er genoeg van heeft na 2 rondjes door de kamer gevlogen te hebben?? Kan het niet zijn dat ie ergens last van heeft?? ( van de tumor die al aan het groeien was ??) Ik wens je veel succes en sterkte bij het nemen van je beslissing.

Ga voor je parkiet bidden. Een week lang vasten en bidden. Voor God is niets onmogelijk. Hij kent jou hart. In de ogen van de dokters is soms iets onmogelijk, voor God niet, hij is de maker van alle schepsels. Een beestje uit de natuur is per slot van rekening ook een wonder van God.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100