Mijn beagle is nog een pup! kan ik dan wel al apporteren?

Hij is een pup en dus erg nieuwsgierig! in huis doe ik het wel maar buiten? dan rent die dalijk gewoon weg! zou ik hier beter niet mee wachtten tot die wat groter is?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik had ook een pub daar ging ik elke dag mee apporteren het is juist goed voor de hond als je dat doet

Om te zien of er jachtdrift in een jachthond-pup zit, wordt er vanaf 7 weken al met apporteren gekeken naar de kwaliteiten van de hond. Nou is een beagle wel een jachthond, maar geen apporteur van huis uit. Doet hij het toch, dan is dat alleen maar heel erg leuk. Alles wat een hond leuk vindt om te doen, moet je animeren. Werk en hersengymnastiek is voor een hond zo ontzettend belangrijk. Dus niet alleen lange wandelingen met veel geuren, wat eigenlijk de aanleg van de beagle is, maar ook andere jachtgerichte zaken als apporteren en 'verloren zoeken' is een feest voor dit soort honden. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Blijf altijd vriendelijk, ook als hij een dag geen zin heeft. Het moet een feestje voor hem blijven. Slordig aanbrengen is op deze leeftijd totaal onbelangrijk. Langzaam kan je het uitbouwen en bijschaven. Maar leg niet te veel druk op de hond. Veel plezier.

Probeer het eerst eens met een lange lijn. Laat iemand anders de lijn vasthouden en dan begin jij met apporteren. Zoek een veilige plek uit natuurlijk en pups zullen echt wel bij je in de buurt blijven als je hondenbrokjes of koekjes bij je hebt die je regelmatig geeft. Als het met de lange lijn goed gaat kun je het los proberen. Ga op puppycursus! Toegevoegd na 1 dag: Nog een waarschuwing: als je zo'n gewilde pup hebt, pas dan op. Er worden momenteel heel veel jonge pups gestolen om door te verkopen. Hier pas in de buurt nog weer één van 12 wk.

Jazeker, lekker doen. Het hoort bij het ras en hij vind het wsl erg leuk. - kan je het uitproberen op een afgesloten stukje veld? Soms hebben hondenclubs zulke veldjes - Anders kan je het uitproberen aan de lange lijn. Begin met een metertje, en dan uitbouwen tot een aar meter, die je hebt. - Wel speeltje / lekkertje vind hij onweerstaanbaar? Neem dat mee, en probeer voorzichtig uit (alsof er een lange lijn is) of hij naar je terug komt, met dat speeltje /lekkertje. In ieder geval proberen hoor! Sowieso niet zo bagn zijn dat hij weg zal rennen. Hij komt wel weer terug. Een hondenclub kan je ook goed helpen. Er zijn ook hondencursussen, gespecialiseerd in jachthonden. Misschien kan je daar heen. Is voor jou EN je hondje superleuk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100