Zitten grasparkieten liever op een dunnere of een dikkere stok of tak?

Ik wil van die dikke, stijve en toch buigzame katoenen 'touwen' in de kooi maken in plaats van de plastic stokken. De touwen zijn stroever (goed) maar wel een stuk dikker. Ze hebben ook nog een dunnere tak bovenin waar op geslapen wordt, die blijft zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste is om takken van verschillende diktes in de kooi te doen. Dan kunnen ze kiezen en voorkom je drukplekken op de voetzooltjes.

Ze zitten liever op dunne stokken dan kunnen ze hun poten er omheen draaien

De zitstokken mogen niet te dun zijn. Als ze erop gaan zitten mogen de tenen +/- 2/3de van de omtrek van de zitstok omsluiten. Verder laat je hen best zelf kiezen door zitstokken te voorzien van variabele dikte.

Iets dikkere takken zijn noodzakelijk voor het slijten van de nageltjes. De touwen zou ik achterwege laten.

Het is van groot belang dat de stok niet te smal is omdat de parkiet anders vergroeide pootjes krijgt. Een stok met verschillende diktes is daarom belangrijk. Ook zijn er heel veel slijtstokken of speciale stokken te verkrijgen in verschillende diktes die goed zijn voor de pootjes. Als de valkparkiet op de stok zit moet deze zo dik zijn dat de poot 3/4 om de stok heen zit. Anders groeien de nagels door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100