Kan een oudere hond ook nog zindelijk gemaakt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan,het zal wel iets moeilijker gaan en langer duren. Ik vraag me alleen af hoe het komt dat de hond niet zindelijk is.

Jazeker. Maar het kost je wel behoorlijk inspanning: 's morgens ga je elk kwartier met de hond naar buiten. Neem kleine stukjes worst of hondenkoekjes mee. Ga naar "de plek" waar jij wilt, dat hij zijn behoefte doet. Gebruik 1 woord "plassen" bv. Als hij buiten plast of poept, prijs je hem de hemel in en geeft hem een stukje worst. Blijf elk kwartier gaan, net zo lang tot hij het heeft gedaan. Doet hij op dat moment niks, kan je weer naar binnen na een minuutje of zo. Is de hond nog helemaal niet zindelijk, dan zou ik dit 's middags herhalen, om te voorkomen dat hij gewoon weer moet. En 's avonds natuurlijk, voor de nacht. Je blijft wel nog lang "ongelukjes" houden 's nachts hoor. Dus leg hem 's nachts ergens, waar dat niet erg is. Heel veel succes er mee

Als er geen psychische of lichamelijke reden is waardoor dit niet zou kunnen (denk aan trauma's of incontinentie), dan is dat goed mogelijk! Ik vind bijv. de uitdrukking dat je een oude hond geen trucjes meer kan leren ook zo'n onzin. Natuurlijk, het duurt ietsje langer (wij mensen doen ook wat langer over dingen aanleren, pups of kinderen gaat dat allemaal veel gemakkelijker af), maar met veel belonen, er een feestje van maken en volhouden is ook een oudere hond, zelfs een oude hond, dingen aan of af te leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100