Hoe krijg je de irritante kat van de buren definitief weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zie dit topic: http://www.goeievraag.nl/vraag/last-katten-poep-tuin-oplossing.19623

Door hem duidelijk te maken dat jouw erf niet bij zijn territorium hoort, en het dus zelf te verdedigen of onaantrekkelijk voor hem te maken. Je kunt dat doen door : zelf een kat te nemen, planten te plaatsen waar ze niet blij van worden, en/of elke keer als je hem ziet een straal water (plantenspuit oid) op hem te richten. Dan hebben ze het vrij vlot door. Helaas zal met het verjagen van de buurkat een andere buurtkat of zwerfkat het territorium van hem overnemen. Nederland is nu eenmaal vergeven van de katten, en vooral loslopende ongekastreerde katers zijn een drama. Zolang de kat van je buren jou territorium tegen deze lawaaiige notoire wildplassers verdedigt, zou ik hem of haar maar koesteren. Wil je gewoon echt helemaal geen kat in je tuin, dan zul je vermoedelijk moeten verhuizen naar een omgeving met in de wijde omtrek geen katten, of hoog boven de begane grond. Helemaal definitief alle katten weg is ongeveer net zo'n utopie als alle honden uit het openbare straatbeeld willen hebben ; gaat je niet lukken vrees ik.

definitief weg? tja dan is er maar 1 oplossing maar die zal ik hier niet geven ;) emmer water, en stug blijven volhouden misschien geeft ie t op. sate prikkers in de tuin steken, koffieprut in de tuin gooien dat soort trucjes. of vragen aan de buren of ze hem gewoon lekker binnen houden.

De beste manier om de kat van je buren niet meer in je tuin te krijgen is zelf een kat nemen. Een mannetje, die zijn territorium verdedigt. Als je mazzel hebt ziet hij de tuin van je buren ook als zijn terrein en kan de kat van de buren daar dus ook niet meer komen. Anders zijn er weinig legale manieren, die ook werken. om ze echt weg te krijgen. Je zou een muur/hek kunnen proberen, maar dat werk meestal niet. Misschien kattenverschrikker(tuincentrum). Of een gracht rondom je tuin maken(zit je zelf ook niet op te wachten).

een cat-stop of reigerschrik.

Plantenspuit of tuinslang gereed houden . Kost even tijd, want je moet steeds als de kat in je tuin komt naar buiten, maar wel effectief weet ik uit ervaring.

Kat vangen en wegbrengen naar het asiel/opvang. Kan de eigenaar de kat ophalen tegen een vergoeding. Na een paar keer houd hij de kat binnen, of haalt hem niet op. De eigenaar helpt zo ook nog eens het asiel/opvang door continu een financiële bijdrage te leveren.

Ik ben het met lotus eens, maar dan wel eerst je buren waarschuwen dat je dit een volgende keer gaat doen als ze er niet voor zorgen dat hun kat op eigen terrein blijft. Dit valt ze heus wel te leren want toen na 6 weken binnen onze kittens naar buiten mochten toen zijn wij er een tijdje constant bij gebleven en we halen ze nu nog elke avond weer binnen (terwijl de meeste katten juist voor het slapen gaan naar buiten worden gebonjourd). Het heeft heel wat "Foei's!" gekost, maar ze blijven nu netjes binnen onze eigen poort. Het is dus vaak meer gemakzucht van het baasje waar de katten vaak de dupe van worden.

De op-zn-kop oplossing: Ga het beest lief vinden, zodat er geen sprake meer is van een irritante kat.

heel hard PSSST roepen, je staat wat voor gek in de buurt maar die kat voelt zich dan bedrijgd door een nog vele grotere kattenkop. :) en diervriendelijk op een bepaalde manier dan.

Ik had ooit gemiddeld 50 kattendrollen per week in mijn kleine tuintje. De wanhoop was groot, tot ik een oplossing vond. De oplossing is niet de gebruikelijke denkwijze te volgen. Jij wilt de kat uit je tuin houden; draai dat om, en doe alles om de kat IN je tuin te houden wanneer hij er eenmaal inzit. Een kat wil namelijk altijd een *snelle* ontsnappingsroute hebben. Als je zorgt dat een kat alleen met moeite je tuin uit kan, zal die kat dat zien, en zal hij je tuin mijden. Ook al *kan* hij er nog wel in, hij *doet* het niet meer, want hij voelt zich onveilig als hij niet snel weg kan. Ik heb nu links een stalen rooster waar klimop en andere planten tegenaan groeien. Daar komt een volwassen kat echt niet meer doorheen. Rechts staat een schutting, die tot onder de grond doorloopt. De kat zou ertegenop kunnen springen om te ontsnappen, maar dat wordt verhinderd door de liguster die voor die schutting staat. Een kat kán nog wel tegen die schutting opklimmen, maar dat kost nu teveel tijd. Aan de achterkant staat een makkelijk beklimbare schutting, die breed is, zodat de katten vroeger altijd over de bovenkant van de schutting heenliepen. Ik heb een rol kippengaas in de lengte doormidden geknipt. Van beide helften heb ik een halfcirkelvormige "tunnel" gebogen - een soort "C" die met de open kant naar beneden ligt, als je begrijpt wat ik bedoel. Die heb ik met krammen aan de bovenkant van de schutting bevestigd. Die "gaastunnel" zie je nauwelijks, maar hij is heel effectief. In het begin gaf die tunnel 's nachts voor één keer per buurtkat een gigantisch gekrijs, als de nietsvermoedende kat op de schutting sprong, en vast bleef zitten in het gaas. De kat kon altijd weg, maar de schrik was groot. De volgende ochtend moest ik mijn gaas uitdeuken. Na twee weken waren alle buurtkatten erachter dat de schutting nu onbegaanbaar was. Deze oplossing is katvriendelijk, en heel doeltreffend. Mijn (inmiddels: onze) tuin is nu al jaren katvrij.

Een overeenkomst met de buren sluiten.

door een transformator van een deurbel en dunne koperdraad rondom de tuin op ong.15 cm hoogte plaatsen. trafo op een droge plaats. je sluit een batterij van 9 volt op de belzijde aan en het koperdraad op de plus van de 220 zijde,als de kat er onderdoor loopt met zijn staart omhoog krijgt deze een schok door zijn lijf van 220 v dit is niet dodelijk omdat de amperage enorm laag is,de kat denkt dat die een schop onder zijn kont krijgt. na 2 x is de kat definitief vertrokken

Zijn de buren wel van op de hoogte, dat jij hun kat irritant vindt? De kat weet niet, dat het "jouw" tuin is. Ik hou mijn kat op "mijn" terrein, voor zijn eigen veiligheid. Dat zou jouw buren ook moeten doen, als ik het hier zo allemaal lees. Dus een praatje maken en niet boos worden.

azijn gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100