Hoe heet zo iemand die de gedachten van dieren kan lezen en waar kan ik die vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat noemen we - in navolging van het boek de Paardenfluisteraar - inderdaad een (dier)fluisteraar. Voor honden en katten vooral. Overigens lezen ze niet zozeer de gedachten van dieren (pas op met charlatans die dat beweren !), maar zijn het in de regel gewoon ' diergedragdeskundigen' /dieren"psychologen" zo je wilt die zich heel sterk verdiept hebben in het gedrag van een bepaald type dier, en door observatie en er mee te werken / spelen behoorlijk goed kan zien wat er eventueel mis is en verholpen kan worden. Daarbij speelt overigens een flink stukje psychologie richting het baasje een enorme rol. De relatie tussen mens en dier is natuurlijk een wisselwerking, en veranderingen bij problemen moeten in de regel vanuit het baasje komen, en niet vanuit het dier. Zoals hondenfluisteraar Cesar Milan altijd treffend zegt : ik richt honden af, en ik voedt mensen op. Dat is waar het in de praktijk inderdaad vaak op neerkomt. Je vindt ze het makkelijkst via Internet door te zoeken op / rond je woonplaats. Vaak kunnen dierenartsen je ook wel aan een naam of adres van iemand helpen. Zoek op ' (dier)fluisteraar , - psycholoog of -gedragsdeskundige.

Voor paarden weet ik toevallig dat een dergelijk persoon "paardenfluisteraar" wordt genoemd. Dit is iemand die heel goed weet hoe paarden instinctief reageren op bepaalde lichaamstaal en daarop in zijn/haar benadering naar paarden toe op anticipeert. Toegevoegd na 14 minuten: Uit je profiel kon ik opmaken dat je een kattenliefhebber bent. Tot mijn eigen verbazing bestaan er ook "kattenfluisteraars" (zie tevens link hieronder).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paardenfluisteraar
http://www.kattenfluisteraar.nl

Dat heet een dierentolk en houd intuïtief telepathisch communiceren met dieren in. Toegevoegd na 1 minuut: Je moet het zelf weten,maar geloof niet in die onzin.

Bronnen:
http://www.dierencommunicatie.info/

Deze mensen zijn HEEL goed in het begrijpen van lichaamstaal en beheersen die zelf ook. Dieren kunnen (meestal) niet praten en/of denken zoals wij dat doen. Een dierenfluisteraar is dus iemand die zelfs tot op vrij hoog niveau kunnen communiceren door het lezen van de lichaamstaal van het dier en daarmee te communiceren. Ze passen niet zelden simultaan "cold reading" op de baas toe en dus geeft de baas indirect ook (veel) info, welke de dierenfluisteraar ervaart als zijnde uitingen van het dier. Sommige dierenfluisteraars zijn zich dit bewust meer niet weinigen , waaronder hele kundigen, niet. Zij projecteren dan wat ze uit het baasje lezen (of gewoon van het baasje horen) op het dier en koppelt DAT terug alsof het dier dat denkt of daarop reageert en vertaalt dat in een voor mensen te begrijpen antwoord. Het gaat me VEEL te ver dierenfluisteraars als bedriegers te kwalificeren, meestal zijn het gedreven en zachtaardige mensen die niet zelden inzicht over hoe ze communiceren, ontberen en dus zelf ook denken dat ze met het dier daadwerkelijk kunnen praten. Dieren als paarden , honden en katten hebben heel veel gezichtmimiek, vaak op microniveau ( je moet geoefend zijn om dat te zien/ te interpreteren) . Tevens zijn fluisteraars naar mensen toe empatisch en hun analysevermogen zorgt niet zelden voor een treffende vaststelling waardoor staaltje van verbetering te zien zijn die wij voor onmogelijk houden. Zelfs bij mensen is het zo dat 90-95% van wat we communiceren , nonverbaal doen (door houding , mimiek en andere vormen van lichaamstaal) dus als dat bij een dier ook zo werkt, kan een dierenfluisteraar ruim 90% van de info die mens en/of dier "dwars zit" boven water halen. Dat is genoeg om HEEL veel mens-dier problemen te helpen oplossen. Dat sommige dierenfluisteraars zich in mystiek hullen is jammer, of ze begrijpen zelf op mentaal niveau niet WAT ze doen en kunnen of ze bedonderen de boel, dat laatste gebeurt volgens mij niet vaak. De bekendheid en de kwaliteit die geleverd wordt bepaalt mede de prijs, de prijs op zich is dus geen maatstaf of er wel of geen bedrog aan de orde is. De fluisteraar die aangaf hoe het werkte in het antwoord voor de mijne gaf het wel duidelijk aan maar veel fluisteraars werken (volkomen) intuitief. Dat is op zich geen bedrog, het ontbreekt deze mensen alleen aan (zelf) inzicht. Bedrog is een heel ander verhaal en ook dat komt voor.

De meesten heten "oplichter" Pas goed op, dat je het geld niet uit de zak geklopt wordt hoor. Misschien kan je beter hier je vragen stellen, waar je zo'n "kattenfluisteraar" voor zou willen hebben. Ik denk, dat je dan wijzer wordt. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100