Zou je een kauw als huisdier kunnen nemen?

Ik vind het hele leuke en slimme beestjes, en ik vroeg me af, zou je ergens jonge kauwtjes kunnen kopen (3 weken uit het ei ofzo), dan tam maken, en als huisdier houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ze nergens kopen, maar als je er één vindt die uit het nest gevallen is, dan kun je hem opvoeden en tam krijgen. En er vallen er nog wel eens wat uit het nest (lees: worden er uitgegooid door andere kauwtjes). Zo hadden wij er vroeger 3. Twee waren er in onze tuin uit het nest gekieperd en waren nog helemaal kaal. Een derde vond ik een week later op de weg, die had al wel veren, maar was nog vrij hulpeloos. We hebben ze gevoerd en gewoon los laten vliegen. Soms waren ze halve dagen weg, maar tegen de avond waren ze altijd weer terug. Totdat wij op vakantie gingen... Volgens de buren waren ze na 3 dagen allemaal echt weg. We hebben er gedurende een maand of 3 veel plezier aan gehad. Je moet ze echter niet als huisdier willen hebben en in een kooitje stoppen. Die beesten willen gewoon vrij rond vliegen en daar horen ze ook.

nee, de kauw is een beschermde vogelsoort dus dat mag niet

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/449...

doe maar niet; de kauw is een beschermde vogel. verder heeft een kauw een gecompliceerd sociaal leven in de kauwengroep; dat zou je hem toch niet willen ontnemen? in de vogelopvang zijn we juist zeer afstandelijk naar opgroeiende kauwtjes, die we ook altijd als groep huisvesten. kauwtjes moeten kauwse leventjes kunnen leiden.

Lijkt heel leuk, maar niet doen. Indien een tam gemaakt kauwtje eenmaal volwassen is geworden, zijn het net baldadige kinderen die van alles uitspoken!! Ze kunnen kinderen in hun gezicht gaan pikken, aan hun oren trekken, een bril proberen af te pakken, pikken naar ogen, oorringetjes pakken, aan knoopjes van kleding trekken, ze stelen kleine voorwerpen, zoals lepeltjes, klein gereedschap, autosleutels, aanstekers, pennen enz. enz. terug te vinden ergens in een dakgoot. Maar dat doen ze ook bij de buren! Komen huizen binnen, vooral slaapkamers en stelen daar glimmende dingen. Ze kunnen een hekel krijgen aan bepaalde kinderen die ze gaan gaan vallen, maar ook bepaalde volwassenen, mogen ze niet en dat laten ze dus goed merken, door telkens in hun haar te vliegen en te pikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100