Als je in het buitenland een zwerfkatje tegen komt en je wilt dit beestje verzorgen en mee nemen naar huis, kan dit dan?

Ik heb ooit in Kreta een zwerfkatje achter gelaten. Dat heeft me zo'n verdriet gedaan, dat ik besloten heb, dat me dit nooit meer gaat gebeuren. Ik was toen nog een kind, dus ik wist ook niet wat de mogelijkheden waren. Stel het gebeurd me nu weer, kan ik het beestje dan adopteren en mee naar huis nemen? (ook als ik met het vliegtuig ben)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hond, kat of fret uit Europese Unie meenemen naar Nederland Als u een hond, kat of fret van binnen de Europese Unie (EU) in Nederland wilt invoeren, moet het dier zijn ingeënt tegen hondsdolheid (rabiës) en het moet een chip en een dierenpaspoort hebben. Je mag het dier niet zomaar meenemen. En ik neem aan dat u naar Kreta bent gegaan met het vliegtuig. Deze zal dan aangemeld moeten worden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt en zal volgens voorschriften moeten worden vervoert die de maatschappij voorgedragen worden / voorschrijft. Deze kunt u opvragen bij de maatschappij. Ook zal het dier waarschijnlijk in quarantaine moeten voor bepaalde tijd.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/di...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100