kitten kan bij eten van andere kat wat nu?

we hebben nu een kitten van 5 maanden zij heeft haar eigen kitten voer.
we hebben ook een kat van 4 jaar en omdat de kitten dit voer niet mag staat dit hoog op een kast, nu komen wij er dus achter dat de kitten op de kast kan springen en het eten van de oudere kat eet, hoe kunnen wij dit oplossen en is het echt zo erg dat de kitten de brokjes van de oudere kat opeet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet erg voor je kitten. Je kat zal er minder happy mee zijn :p Je zou ze op bepaalde tijden kunnen voeren, in de gaten houden, en dan de bakjes met brokjes in de kast zetten, waarna je dit na een paar uur weer herhaald. Zo weet je zeker dat ieder zijn portie krijgt en niets bij de ander weg kan bietsen ;)

Is niet zo erg hoor ..... Wij hebben hier poezen en katers van 4 maanden tot 17 jaar en sommige eten uit elkaars bakjes ... maar heb nog nooit echt problemen gehad . Ze zijn allemaal gezond en fit genoeg ... De één eet veel , de ander wat minder, ze weten zelf wanneer ze genoeg hebben gehad .

het is geen ramp dat hij de brokjes van de volwassen kat eet maar in het voer van de kitten zitten bouwstoffen die hij/zij nodig heeft tijdens de groei. het beste kan je de beestjes even in aparte ruimten laten eten als dat mogelijk is

je kitten is nu 5 mnd, en als het goed is wordt ze rond de 6 mnd gecastreerd. na de castratie zou ik sowieso geen kittenvoer meer geven, omdat het dan sneller aanzet bij de kat. wel zou ik eens goed kijken naar wat voor voer je geeft; geef geen supermarktvoer vol onnodige vulstoffen, maar voer met een behoorlijk vleesgehalte zoals eukanuba of iams. het lijkt duurder, maar je kat heeft hier minder van nodig, plus de ontlasting is minder, en minder stinkend. beide katten zullen zo niets tekort komen.

Heel eenvoudig: meng gewoon wat kittenvoer met gewoon kattenvoer onder elkaar ;-) Zo krijgt je kitten zeker het kittenvoer binnen. Kittenvoer kan ook niet zoveel kwaad voor een gezonde (!) volwassen kat. Wij hebben onze vorige kat op volwassen leeftijd zelfs kittenvoer moeten geven op advies van de dierenarts.

nee het is eigelijk heel gezond maar je moet het niet gaan mengen anders eet de volwassene kat niet meer dus moet je twee soorten bakjes maken eentje met kittenvoer en met echte katten voer niet te veel van kattenvoer en de andere alleen katten voer als dat niet werkt moet je zorgen dat je kitten even in de woonkamer blijft totdat de kat het opheeft of andersom

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100