Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mijn valkparkiet is heel stil en doet zijn ogen dicht is hij ziek?

normaal is mijn valkparkiet heel levendig en fluit veel,nu zit hij heel stil en doet zn oogjes dicht kan het zijn dat hij ziek is?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
5.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Als dit opeens ander gedrag is dan normaal (en niet zijn normale middagdutje), dan kan het zijn dat er iets met hem aan de hand is.
Als je je ongerust maakt: bel even met de dierenarts. Bekijk tevoren zijn ontlasting: is dat ook anders dan anders? Eet en drinkt hij wel? Ademt hij net als anders, of zwaarder/met een "piepje"? Dat kan allemaal info zijn voor de dierenarts om zijn/haar oordeel te kunnen maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een vogel zal pas laten zien dat hij ziek is, als hij het echt niet meer kan verbergen. Als je als vogel namelijk laat zien dat je ziek bent, ben je prooi! Dat betekent dus dat als het jou opvalt dat er wat is met je vogeltje, dat hij eigenlijk al een poosje niet lekker is. Daarom moet je dit soort zaken bij vogels niet een paar dagen aankijken. De dag dat het opvalt zou je kunnen afwachten, bij geen verbetering de volgende dag, meteen naar de dierenarts!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding