Heeft er iemand tips voor mij over hoe ik een zieke hond die niets meer kan, in de auto kan krijgen?

Voordat jullie je zorgen gaan maken, zal ik even de situatie uitleggen. Zodat ik geen reacties krijg over dat ik meteen moet handelen, en niet vragen moest stellen op GV :-)

Ik heb momenteel een logeetje. Dit is de hond van mijn ouders. Het gaat om een golden retriever van 12 jaar oud, en meneer weegt ongeveer 30 kilo.

Hij heeft iets aan zijn mild. Maar omdat hij zo oud is wil de dierenarts liever niet preventief opereren. Omdat de hond mogelijk bezwijkt de narcose.

Maar nu kan het dus gebeuren dat hij een inwendige bloeding krijgt, en dat hij per direct naar de dierenarts moet. Al is het midden in de nacht.

Maar hoe krijg ik hem dan naar beneden (ik woon in een flat, met lift) en in de auto?
Kan ik hem gewoon optillen?
Maak ik niet meer kapot door hem op te tillen?
Het kan gebeuren, dat ik alleen thuis ben, en dan kan ik hem dus niet samen met mijn vriend optillen.
Is er ook een soort 112 voor dieren?

Ik wil gewoon graag goed voorbereid zijn. Dat mocht het gebeuren, ik ook meteen kan handelen.

Graag hoor ik jullie tips en adviezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je echt moet tillen, bijvoorbeeld om de hond in de auto te krijgen: Ik zou de hond (ookal is dit erg zwaar) als deze niet de neiging heeft te bijten, optillen met een arm voor om de voorpoten, en een arm achterom de achterpoten. Dit lijkt mij in dit geval het handigst omdat je hierbij zo min mogelijk druk op de buik zet. Ook kun je de je arm tussen de voorpoten door doen. In de link in bron staan foto's als je even naar beneden scrollt. De pagina gaat over een maagtorsie bij de hond, maar aangezien dit ook een probleem in de buik is ga ik er vanuit dat deze manier van tillen ook bij het probleem van deze hond het handigst is. Veel succes en plezier met de hond. Ik hoop voor je dat er geen nare dingen gebeuren en dat je deze informatie niet nodig zult hebben!

Dierenambulance bellen. Die kunnen helpen, ga niet aan het dier sjorren of zoiets.

de hond van mijn ouders (over 30 kg) had een probleem met haar heupen. Ik heb haar toen zij op vakantie waren ook naar de dierenarts moeten brengen. Ze had veel pijn en kon moeilijk lopen het werd dus tillen: dat was in mijn eentje bijna niet te doen. Gelukkig was mijn vriendin erbij. Samen hebben we de hond toen in een deken weten te rollen en deze deken toen met hond en al in de auto weten te krijgen. Advies: alleen lukt het je niet om een hond van 30 kilo die niet meewerkt via de lift in de auto te krijgen. Dieren 112 bestaat volgens mij niet. Wees dus goed voorbereid.

Stel dat het gebeurd en je bent alleen, dan kan je hem ook op een dekentje leggen en zo slepen. Of misschien van tevoren een buurman inlichten en vragen of die bereid is te helpen. De dierenambulance komt ook voor dit soort dingen, zij hebben een brancard. Heb je het nummer van de dierenarts, ook voor 's nachts? En tegen je ouders kan je zeggen dat ze ook een pre-anestetisch bloedonderzoek kunnen laten doen. Dan weten ze hoe zijn conditie is en of hij een narcose aankan. Ook een oude hond kan gezond genoeg zijn voor een operatie, mensen van 80 worden ook geopereerd :)

ben bang dat je moet terugvallen op vrijwilligers. als ik jou was zou ik bij het lokale asiel informeren of ze daar een vrijwilliger hebben die a) al jaren goed bekend staat, b) sterk is en c) uiteraard bereid is om, zelfs 's nachts, op stel en sprong opgeroepen te worden en op te draven om jou zo nodig te helpen... lijkt onmogelijk, is ook moeilijk, maar er zijn vrijwilligers mèt een hart die bereidwillig zijn om deze inzet te tonen! succes.

Laten we er eerst van uit gaan dat het NIET nodig is maar voor het geval dat.... kun je inderdaad het beste de landelijke dierenambulance bellen,deze is dag en nacht bereikbaar! Tel.nr 0900 0245 Als je dit om welke reden dan ook niet kunt bereiken mag je ook Dier In Nood bellen. Tel.nr 114 Lukt dat ook niet dan mag je ook het alarmnummer van de politie bellen. Tel.nr 112 Ik weet niet waar je woont maar de meeste grote steden zoals bv A'dam en R'dam hebben ook nog eigen nummers, Je kunt op internet kijken of jouw woonplaats ook een eigen nummer heeft,voor de zekerheid! Ik hoop dat je deze informatie niet nodig hebt maar het is sowieso handig om deze nummers bij de hand te hebben! Sterkte voor BJ en ik hoop dat jouw ouders,jij en hijzelf nog lang plezier met elkaar zullen hebben!! Groetjes vlindertje

Bronnen:
www.dierenambulance.com/

goed dat je hier vooraf over nadenkt! weet niet of het een rustige hond is, maar misschien is het mogelijk om hem op een deken te leggen (laten liggen) en hem op die manier met hulp van een ander in de auto op de achterbank te leggen? op die manier hoef je niet aan het dier zelf te sjorren.

Mijn retriever was ruim dertig kilo, en toen het nodig was, tilde ik haar probleemloos op. Adrenaline helpt! Die paar dagen rugpijn gaan wel weer over. Als je echt geen 30 kilo kan of mag tillen zit er weinig anders op dan op de D.A. te wachten, of een sterke buurman te hulp vragen. Een arm onder de borst, de andere onder de 'billen', dan loop je weinig risico.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100