Hoe kan je een kat tonen waar alle spullen staan?

We gaan een kat adopteren van 6 jaar, dus krabpaal en het 'bedje staan in de living maar zijn eten, drinken en ' toilet' staan in de keuken maar de eerste dagen moet je de kat met rust laten hoe toon je dan waar alles staat of laat ik hem op een specifieke plaats vrij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de kat haalt, zet je hem bij thuiskomst meteen op de bak. Als hij geslapen heeft nog een keer, maar meest5al is dat niet eens nodig. Mijn asielkart van rond 6 jaar wist na de eerste keer meteen waar hij moest zijn. Let op dat als ze een bepaald soort kattenbakvulling gewend zijn, ze soms niet meteen op ander willen (mengen met de "oude"soort is dan een oplossing. Als je ziet dat hij op "verboden"plekken gaat krabben oppakken en bij de krabpaal zetten en hem "helpen"krabben succes en plezier met je kat. oja eten vinden ze na een keer ook wel, eten niet te dicht bij de bak zetten, daar houden ze niet van

vaak ziujn katten heel snel gewend aan waar alles staat. Het toilet kan je ze even tonen door het beestje bij het toilet neer te zetten. Eten en drinken vinden ze vanzelf wel. Vervolgens gewoon het beestje compleet negeren tot er aandacht gevraagd wordt.

Met met rust laten bedoelt men denk ik dat je de kat de gelegenheid moet geven het huis te verkennen en hem daarin niet te veel afleiden. Als de deur naar de bakken open staat zal hij die zo waarschijnlijk heel snel vinden. misschien moet je hem even helpen als de kattenbak heel anders is dan hij gewend is, maar laat het hem eerst even zelf proberen op te lossen. Mijn ervaring met katten van zes en zeven jaar is dat ze alles snel door hadden behalve het kattenluik naar buiten, want zoiets kenden ze niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100