Eten goudvissen andere vissen?

Sinds kort heb ik drie goudvissen geadopteerd. Ik wil graag meer vissen toevoegen aan het aquarium, maar ik hoor wisselende verhalen over het al dan niet kannibalistische gedrag van goudvissen, die nieuwkomers op zouden eten. Wat is hiervan waar? Kan ik veilig nieuwe vissen in mijn aquarium uitzetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In uw aquarium kan je (als je dat zo graag wilt) proberen met een groepje van 6 Chinese Danio's bij die 3 goudvissen te plaatsen. Het zijn snelle, kleurrijke visjes die bij kamertemperatuur kunnen gehouden worden. Het zijn scholenvisjes, bij minder dan 6 zullen ze treuren en doodgaan. Welke soort goudvissen heb je? Met lange vinnen? Dan zijn ze beduidend trager dan de Danio's en zullen die niet opgegeten worden, vooral als je de goudvissen goed voert. Zorg voor veel echte waterplanten zoals Waterpest en Myriophillum. Plaats een flinke doorluchting en buitenfilter. Dit is dan wel het absolute maximum van het aantal vissen dat je kan houden.

ik houd al sinds ik me kan herinneren vissen en in mijn ervaring lijkt het zo dat goudvissen het niet kunnen helpen, onder het mom van "als het in mijn mond past" lijken ze absoluut alles op te willen eten, en dat doen ze dan ook, behalve als het visje in kwestie te snel is, dan lukt het niet

In mijn goudvissen-tijd heb ik nog nooit gezien of gemerkt dat ze andere vissen opeten. Maar als een andere vis dood is en min of meer uit elkaar valt dan, ja, dat eten ze wel, vooral als het op de bodem ligt want goudvissen zijn karpers en die eten vrijwel alleen wat er op de bodem ligt (of neergedaald op blaadjes van waterplanten).

goudvissen eten geen andere vissen of het moeten wel erg kleine visje zijn . als je andere vissen erbij wil zetten hangt dit af van de grote van je bak. Met 3 goudvissen is hij al snel vol omdat ze ook nog groeien zeker met een bak van 60 liter is het niet verstandig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100