kan je een valkparkiet makelijk tam maken, leren praten en truckjes leren? kost het voer duur en heeft hij speeltjes nodig?

een parkiet lijkt me een leuk gezelschapsdier. maar wat is nu eigenlijk de leukste soort? een valkparkietje lijk me wel heel mooi in huis. maar ik wil hem wel tam hebben en trucjes leren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een jonge valkparkiet is goed tam te maken. Echt praten leer je hem niet zo snel, trucjes leren soms, ligt ook een beetje aan het karakter van de parkiet. Jonge grasparkietjes kun je soms wel woordjes leren zeggen. Vanzefsprekend heeft een parkietje speeltjes nodig. Daarnaast een grote kooi! Erg belangrijk! Veel aandacht is ook een vereiste. Als hij de hele dag alleen in z'n kooitje moet zitten, begin er dan beter niet aan. Wat een parkiet ook nodig heeft, is een maatje. Koop altijd een paartje, anders vereenzaamt het diertje en wordt ongelukkig. Het voer is niet zo duur, wel is het belangrijk om je goed te laten informeren wat hij nodig heeft. Heb je ook aan kosten voor dierenartsbezoek gedacht?

Makkelijk tam maken gaat niet, je zult heel veel tijd moeten investeren in de vogel. Je moet ook weten hoe je dat doet. Voer is niet duur en elke vogel alleen heeft speelgoed nodig om zich te kunnen vermaken. Bovendien is de ene vogel heel leergierig en de ander een stukkie minder. Je moet dus echt bereid zijn uren per dag met hem bezig te zijn. Met valkparkieten heb ik geen ervaring, maar ik weet wel, dat ze behoorlijk kunnen krijsen. Het geluid van grasparkieten is veel minder hard.

ik heb zelf een valkparkiet, bibi, hij is heel lief, zit altijd los, poept netjes in zn kooi en vliegt naar ons toe voor een kroel. praten doen ze niet echt, en alleen de mannetjes "zingen". wel maakt mijn valkje verschillende geluidjes als hij mij, of mijn vriendin roept. als je 1 valkparkietje haalt, dan kan je hem goed tam maken, maar dan moet je wel veel aandacht aan hem geven, anders worden valkjes eenzaam. mijn valkje kan niet echt truukjes, maar daar heb ik ook niet echt behoefte aan, als ik hem vraag "wil je een kusje" maakt ie een kusgeluidje, en dan doet ie zn kop naar beneden zodat ik hem een kusje kan geven. het voer is best te doen, wij bestellen ecobird pallets, hij eet zo'n 50/70 euro per jaar. als je hem trouwens iets wilt leren, valkjes zijn dol op trosgierst, en dit is stik goedkoop.. iets doen en dan belonen met wat tros gierst is altijd de beste manier om ze wat te leren. (zo heeft ie geleerd netjes in zn kooi te poepen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100