Wordt een hond nog herkent door wolven als een voormalig ''familielid''?

Of zou hij zonder pardon worden verscheurd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hond, hoewel deze familie is aan de wolf, is voor een wolf toch vreemd. Acceptatie zal heel moeilijk zijn, dan wel niet onmogelijk. Over begrippen zoals verscheuringen laat ik mij niet uit. Een wolf is bang voor de mens en zal dus ook nooit in de buurt komen. Je hond is bang voor de wolf en zal dus ook niet in de buurt komen. Er is overigens een hondenras die qua gedrag bijna lijkt op een wolf. Dit is bewust zo gefokt. Deze honden zijn eigenlijk alleen maar buiten te houden. Dit zijn de zogenaamde wolfshonden.

Sterker nog, een wolf van een andere roedel zou al zonder pardon worden verscheurd. Ik denk dat het voor wolven niet zoveel uitmaakt of een ander dier van dezelfde soort of een verwante soort is. Het maakt uit of een ander dier onderdeel van de eigen groep is.

Dat overleven ze niet. Niks familie; Ze worden zo verscheurd. Denk maar aan Dolce en Zerbino. Zij konden het ook niet navertellen... Toegevoegd na 2 minuten: Ja, ik weet het: ik lees teveel....

Ha, die Taurus; Mijn vorige hond gromde na tien maanden al tegen haar eigen moeder toen die te dicht in de buurt van haar etensbak kwam; geen greintje herkenning meer, laat staan familiale gevoelens.

Er worden al eeuwen honden afgericht en gefokt om om op wolven te jagen. Ze zien die wolven niet als honden...

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_hunting_...

Een wolf herkent zichzelf niet als wolf, dus hoe kan hij dan een ander als wolf herkennen...

De hond wordt inderdaad verscheurd. Verschillende wolven roedels zullen elkaar amper accepteren, laat staan een hond die vreemd gedrag vertoont en naar mensen ruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100