ik wil cavia's gaan houden buiten samen met een paar kippen, kan dit?

Ik wil buiten cavia's gaan houden en daarbij heb ik een paar vragen. Kunnen cavia's het hele jaar door buiten zitten (ik snap ook wel dat als het heel streng vriest dat ze dan naar binnen moeten)? kunnen de cavia's en mijn twee cochin kippen van 3 maanden oud, bij elkaar? en we hebben nu gewoon zand in de tuin liggen, wat vinden de cavia's fijner, zand of gras? Alvast bedankt.

Toegevoegd na 15 minuten:
de kippen zijn tam

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind er veel risicofactoren in zitten. Als je kijkt naar de cavia dan is dit een dier dat niet tegen extreme koude en nattigheid kan. Beide zaken zijn inherent aan het klimaat in Nederland. Een cavia buiten houden is dus eigenlijk altijd slechter dan binnen in Nederland. Daarnaast de kippen; De grote vraag is: Is het goed voor het dier (de cavia) en heeft hij er wat aan als hij bij kippen loopt? Het antwoord is, denk ik negatief: De kippen zullen de cavia's gaan pikken en bovendien hebben de cavia's er sociaal niets aan. Kortom: De kippen zullen een stressfactor voor de cavia vormen, waardoor hij weer vatbaarder wordt voor het slechte weer, kortom, je raadt het al: Voor jou is het misschien leuk om de beestjes samen te hebben, maar uiteindelijk zal het voor de cavia's in kwestie niet goed zijn en dan ook niet voor jou, want ze lopen meer kans om ziek te worden en voortijdig dood te gaan. Het klinkt misschien een beetje hard, maar wil je de beestjes dit aandoen? Als je iets leuks wilt doen met cavia's buiten, zorg dan voor veel soortgenoten en een winterverblijf en zorg dat het verblijf voldoet aan: 1) voldoende schaduwplekken 2) droog 3) een warme plek voor in de winter De kippen zou je dan achter een scheiding kunnen laten lopen, zodat je ze toch "bij elkaar" hebt.

kan wel,maar houd er rekening mee dat cavia's geen dieren zijn die tegen vocht en kou kunnen,lager als 8 graden is mij verteld moeten ze naar binnen. Vocht is ook niet goed voor ze,dus met regen moeten ze ook binnen zitten,of in iedergeval een heel goed buitenverblijf hebben. Denk er ook aan dat cavia's die buiten zitten zijn sneller vatbaar voor ziekten,dus zal je ze ook komen aan het inenten. Alleen zand lijkt mij niet fijn voor ze,stukje gras,en bak met hooi is ook fijn voor ze,dit kun je zelf maken door een raamwerkje van hout te maken en daar hooi in te leggen,informeer ook even bij de dierenspeciaalzaak naar de extra vitamine was e nodig hebben,wormenkuurtjes en anti-vlomiddeltje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100