heb een vraag over men hond? hij moet altijd plassen wel meer dan 10x per dag is dit normaal of wat kan dat zijn?

wij hebben een maltezer en die is nu 5maand oud ,en elke dag laten wie die 4a5x uit maar meestal doet hij dan buiten zen behoefte maar ook nog binnen ook meerdere malen . wat kan de reden zijn waarom de hond zoveel plast hij drinkt niet overdreven veel maar moet veel plassen soms plast hij en 5min later al opnieuw ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hondje is nog niet helemaal zindelijk,de meeste honden zijn dit rond 6 a 7 maanden en dan og moeten ze 4 x p.d. uitgelaten worden. Het beste is om wat vaker naar buiten te gaan en vooral als je hondje gegeten,geslapen en gespeeld heeft. Straf hem niet als hij het binnen doet,maar pak hem op en zet hem buiten,doet hij het daar,dan steeds belonen.

Als het voorheen goed ging kan het zijn dat hij een blaasontsteking heeft. Vooral bij teefjes komt dat nogal eens voor. Waarschijnlijk zal de dierenarts je vragen om een plasje op te vangen. Als het blaasontsteking is krijgt hij waarschijnlijk antibiotica. Reuen zijn heel goed in 'vlaggen', als de hond om een of andere reden denkt dat het huis niet bij zijn nest hoort kan een eenmaal geleerde gewoonte lastig af te leren zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100