sinds een paar dagen heb ik een nieuw hondje is huis, best een fel ding, dwerg pincher.

vanaf het moment dat hij binnen kwam is het mis gegaan met de kat, de kat zit nu dus al dagen op de koelkast met haar voer en water, maar zodra ze eraf komt dan duikt het hondje op haar af en de kat vliegt door de keuken op de vlucht. ze komt denk ik alleen s nachts er af om naar de bak te gaan, omdat de hond dan niet in haar buurt kan komen, ik vind het zo vreselijk zielig en ik weet niet goed hoe ik het moet aanpakken. de kat is best fel dus ik kan haar niet optillen om aan de hond te laten snuffelen, ze haalt me helemaal open!

Weet jij het antwoord?

/2500

ja je hebt nu wel een probleem. geforceerd bij elkaar houden is niet heel erg slim als ik het even zo mag stellen.je zult de hond nu moeten gaan leren dat de kat bij jouw roedel hoort,en geen prooi is.dat zul je geduldig de hond duidelijk moeten gaan maken.zorg dat er voldoende speeltje voor de hond zijn en speel daar samen mee zodat hij ze leert kennen jij leert dan ook al spelende de hond naar jou luisteren en de kat kan de boel mooi observeren.straf de hond als die wat te entousiast op je kat afstormt en laat de hond zien dat jij omgang met de kat hebt.reken erop dat je veel geduld zult moeten hebben en af en toe creatief zult moeten zijn vaak is het zo dat je bij een hond alleen maar iets duidelijk uitgelegd moet zien te krijgen in dit geval is dat kat is geen prooi maar roedel lid.Ik hoop er maar het beste van en wens je veel succes

Sorry dat ik het zeggen moet, maar dat heb je dus helemaal niet goed aangepakt, en je had hier in het GV-archief een paar hele goede tips kunnen vinden hoe je het wél had kunnen doen. Misschien kan je het inhalen, maar dit had gelijk de allereerste minuut zo moeten gaan : de kat (oudste rechten, en behorend binnen het nieuwe roedel waar de hond nieuw binnenkomt!!) bij de ingangsdeur in een kattenkennel zetten. Dan de hond aan de riem mee naar binnen nemen, en rustig laten snuffelen aan de kat. De kat houdt een eigen kamer, waar de hond niet inmag, en elke dag laat je ze ruiken aan elkaar, de kat de eerste dagen in de kennel. Dan gaat de hond in de kennel, en mag de kat snuffelen aan de hond. De hond moet gelijk vanaf het begin weten, dat hij alléén op de grond mag, en absoluut niet op de bank of de stoelen. Dit is het toevluchtsoord voor de kat. Eerste echte kennismaking weer met de hond aan de lijn, zodat je hem onder controle hebt. De kat is een deel van jou (roedelleider), en mag dus nóóit als een prooi worden opgejaagd. Jij moet dus de kat verdedigen, en voorkomen, dat de hond 'erop duikt'. Hond en kat hebben een verschillende lichaamstaal, en die moeten ze van elkaar leren verstaan. Daar gaat tijd overheen!! Ik hoop voor jou, de kat en de hond, dat je het nog in kunt halen. Anders zie ik het nl. somber in voor de toekomst van óf de hond, óf de kat.

Zoals 'nieuwsgierig' in antwoord al aangeeft is zoals het nagenoeg altijd zal lukken. Na je reactie en wat meer uitleg over: "heb de hond onverwachts snachts van het vliegtuig uit spanje moeten halen", gingen bij mij paar belletjes rinkelen! Zelf heb ik aardig wat jaren ervaring met adopties en opvang van honden (van schofthoog 23-87 cm) via stichtingen die honden uit buitenland halen. Los van het feit of ik/we vinden dat op deze manier nog meer honden in NL te krijgen, is wel bepalend HOE een stichting of zelfs als het via familie/bekenden gebeurt, een hond begeleidt t.a.v. die hele reis per vliegtuig en minsten zo belangrijk: hoe en wat erna is van belang? Honden die net een lange reis hebben gehad, vaak uit een buitenlands asiel of dodings-station (perrera aldaar) komen, zijn nog flink gestresst, hebben meestal ook nog de geur van dat asiel en de geuren van 'angst en stress' om zich heen. Beste is je hondje een goede douche/ wasbeurt te geven. Nu is dit niet terug te draaien, maar met spoed, en ook vaak nog in donker een hond halen van bv Schiphol is niet bepaald ideaal ;) Behalve dit is een stichting medeverantwoordelijk voor vooraf een goede screening qua gedrag en behoort ook vooraf goed getest te zijn met katten. Lukt dit niet om welke reden dan ook, dan is beste dat elke hond eerst bijkomt in een gastgezin ipv DIRECT naar nwe. baasje. Dan is er meer tijd en elke hond kan na bijkomen en gewenning aan alles in dit land hier, vast wat leren over rangordes binnen bv een gezin of roedeltje dieren. Niet opzettelijk van jou natuurlijk, maar ik denk dat door de stress van de reis, ook jij was moe, deze aankomst een slechte start was, maar nog niet hopeloos. Je kat die nu zo bang werd, kan dit alles aan geuren en uitstraling opgepikt hebben en koos hazenpad om zich veiliger te voelen. Gun deze kat nu haar eigen tempo en forceer vooral niets. Geef haar voer op de goede hoogte (of in een bench) en zorg dat ze zonder probleem ook naar de kattenbak kan! Ze is nu alles nog aan inschatten ;) Het is "best een fel ding, dwerg pincher." zeg je, en ook hij zal de nwe regels nog beter moeten leren! Hulpmiddel dat vaak helpt is je hond Valeriaan drupjes geven op zijn vacht en poten (voor katten vaak lekkere geur en maakt ze rustiger) Zodra je katje weer benaderbaar is, besprenkel je haar ook met Valeriaan; ze zal alles minder 'eng' vinden en wennen! Succes!

de eerste regel als je een hond in huis haalt ook s nachts. is een wandeling in de omgeving. totdat de stress losgelaten is. vaak maakt de hond dan een plasje en verandert zijn lichaamshouding. dan kan je hem aanhalen, knuffelen enzo. pas dus als hij ontstresst is. als je thuiskomt. ga jij eerst naar binnen en dan de hond. daarna kun je regels stellen. is de hond hysterish bij het zien van de poes, haal je hem eruit door in zijn zijde te prikken. raak zelf NOOIT gestresst. eis de kat op als jou bezit. en daar blijf je af. of een hond uit spanje komt, een asiel, een kennel of gewoon van je vrienden. deze regel moet altijd gevolgd worden. het moment dat je de lijn neemt voed je de hond met jouw energy. ben jij gestresst is de hond het dubbel. Ik durf te wedden dat je zelf even hysterich word als de kat als ze de ijskast opvliegt. niet doen dus. kalm blijven. tussen de kat en hond gaan staan en afstand dwingen. net zo vaak tot hij het begrepen heeft. de grootte of ras van de hond heeft daar geen verschil in.

Bronnen:
cecar milan dog whisperer. moet je echt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100