Weet iemand hoe groot je vijver moet zijn voor 3 koi's van ongeveer 1 kilo?

antwoord liefst in lxbxh

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zo simpel is het niet vuurkabouter. Koi hebben een bepaalde ruimte nodig in de vijver om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is te vergelijken met ons zelf. Wij hebben ook een bepaalde leefruimte nodig om ons lekker te voelen. Voor koi komt deze privacy uit op ongeveer 70 cm vis op 1000 liter (1 kuub) vijverwater. Bij een koi vijver van 10 kuub is het maximale aantal koi dat er gezond en met een optimale ontwikkeling in kan rondzwemmen 7 meter. Het is even wennen om niet in aantal koi te spreken maar in meters. Het is niet raadzaam om gelijk het maximale aantal koi in de vijver te huisvesten. Ik geef u daar een paar redenen voor. Het biologische filter heeft zeker een jaar nodig voordat deze optimaal functioneert. Het uitzetten van koi moet dan ook gelijke tred houden met de capaciteit van het filter. Een andere reden is dat koi stevige groeiers zijn. Een koi die bij aanschaf een lengte van 15 cm heeft, kan onder goede omstandigheden na twee jaar al een respectabele lengte bereiken van 40 cm. Het uitzetten van 20 koi die een gemiddelde lengte hebben van 20 cm bij aanschaf, kunnen na een jaar of twee al leiden tot een bezetting van 90 cm koi op een kuub water als we blijven uitgaan van een koi vijver van 10 kuub. Toegevoegd na 11 minuten: (meer factoren die van belang zijn kan je dus ook vinden via de onderstaande link)

Bronnen:
http://www.bijbart.com/koi-vijver.html#e

In een vijver van twee bij twee meter en een meter diep kunnen makkelijk wel drie koi's, maar niet de vijverinhoud, maar het filtersysteem is het allerbelangrijkste. Kies voor een goed systeem of maak er zelf een, maar koop niet zo'n flutfiltertje met een u.v. lamp, die veel te klein is voor koi's ! Verpomp door de filter, twee maal de inhoud van de vijver per uur!

Ik geloof niet in regeltjes à la zoveel waterinhoud per cm of kg vis. Elke vis is namelijk anders en geen enkele regel kan dit perfect maken. Ik zou me daar dus zeker niet op blindstaren. Wat veel belangrijker is is dat je je visbestand gelijkmatig uitbouwt. Als je daarnaast dan ook nog eens je gezond verstand gebruikt ga je je vijver niet overbevolken. Waar je zeker wel op moet letten is de koivijver in het midden minstens anderhalve meter diep is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100