Mijn hond blijft verharen! Heel erg. En het hele jaar door. Het is een amrikaanse stafford dus kortharig wat te doen???

Moet ik de hond scheren? Ik borstel haar nu gewoon om de dag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Scheer je hond nooit! Wat terug groeit is een flas achtig haar wat enorm.jeukt en verhaart. Dit klinkt als een vacht probleem. Ga naar de dierenarts en win advies in! Bergkam bijvoorbeeld aan het voer liggen of een allergie zijn. SCHEER NOOIT.

Normaal verhaard een amerikaanse stafford niet zo erg, misschien borstel je teveel en stimuleer je hiermee de haargroei, je moet hem niet zelf gaan scheren, vraag advies aan je dierenarts of bij de trimsalon.

Ik vermoed dat het aan het voer ligt,veel honden hebben of krijgen vachtproblemen door hondenbrokken waar granen in zitten en in RC zit veel granen in en maar heel weinig vlees. Ik denk dat de vacht van je hond een stuk opknapt als je Orijen gaat geven,maar schrik niet van de prijs want het is niet goedkoop,maar in dit voer zit 80 % vlees en geen granen. Wil je iets goedkoper gaan dan kun je ook Taste of the Wild nemen want ook daar zit geen granen in en 50 % vlees.

elke dag borstelen, altijd, zomer of winter ! eet hij/zij goed ? drinkt hij/zij ? plassen/poepen oké ? misschien is het wel verstandig naar de dierenarts te gaan en de hond na te laten kijken, er kán iets mis zijn. Toegevoegd na 2 minuten: als een dier pijn heeft ergens is het mogelijk dat hij/zij het niet laat merken, sommige rassen vooral laten dit nog minder snel merken. nog een reden om een bezoekje aan de dierenarts te maken.

Het is absoluut verkeerd om een hond iedere dag te borstelen. Dan veroorzaak je een constante verharing. Bij een Amerikaanse Stafford hoef je eigenlijk maar twee maal per jaar echt de dode haren te verwijderen tijdens de rui. De rest van het jaar behandel je de hond met een zachte rubberborstel of een natuurzeem. Eigenlijk is dat alleen om het buiten opgelopen vuil uit het haar te halen, zonder dat er haren worden weggeborsteld. Als je iedere dag borstelt en levend haar daarmee verwijdert, geef je de huid en het haar een seintje voor nieuwe aanmaak en veroorzaak je dus een doorlopende rui. Zoals je zegt is je hond gezond en heeft hij een glanzende vacht. Het kan dan alleen aan het 'overborstelen' liggen. Ik borstel mijn korthaar twee maal per jaar één week en zuig de kamer hooguit eens per week. Dat zegt genoeg. Toegevoegd na 3 minuten: Iedere trimsalon zal je veel meer over de vacht van een gezonde hond kunnen vertellen dan een dierenarts. En de eerste keer is dat waarschijnlijk nog gratis ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100