wat probeert mijn kitten duidelijk te maken?

als een kitten melk gaat drinken bij zijn moeder, dan gaat hij/zij met de pootjes heen en weer en likt.
nou doet mijn kitten dat bij mij.
meestal in de buurt van mijn hals op een shirt of op mijn huid.
waarom doet hij dit?
heeft hij honger? want eten heeft hij genoeg en weet dit ook te vinden.
of is hij gewoon erg lief bezig?

Weet jij het antwoord?

/2500

als een kitten bij de moeder drinkt, trappelt hij om de melkgift te stimuleren. al drinkend voelt het kitten zich warm, geborgen en tevreden. als een kitten, en later een volwassen kat, zich erg happy voelt, dan laat hij dat merken door weer te trappelen. je kan dus gerust zijn; je kitten heeft het enorm naar de zin als hij dit doet.

Een kitten die trappelt kan dat om verschillende redenen doen. Wellicht is hij te vroeg gespeend (Te vroeg bij moederpoes weggehaald.) 13 weken is ideaal want in deze tijd leert een kitten nog erg veel op het gebied van socialisatie. Als hij te vroeg is weggehaald dan kan het zijn dat hij trappelt omdat hem dit zo geleerd is, of beter gezegd niet afgeleerd is. Het kan ook zijn dat je kitten dit doet omdat hij zich erg op zijn gemak voelt bij jou. Hij voelt zich veilig, vertrouwend en bescherm. Hij trappelt dus omdat hij happy is en even helemaal in extase. Een kat trappelt ook (kort) als hij gaat slapen en zijn plekje helemaal leuk vind! Kortom een aantal redenen.!

dit is een uiting van genot. bij de moeder doen kittens dit, terwijl ze aan de borst liggen, om de melkproduktie op gang te houden, dus uit instinct. later als ze groter zijn doen sommige katten het nog steeds

Dat drukken met die pootjes tijdens het drinken doen ze om de tepelklieren te stimuleren zodat er melk vrijkomt. En die gewoonte houden veel katten, ook als ze groter zijn. Onze kat is vier jaar en drukt altijd met zijn pootjes op het kussen in zijn mand, voor hij gaat liggen. Het is eigenlijk babygedrag.

Die beschouwd jou als een(2e moeder dan).

Bronnen:
.

Dit is een teken dat de kitten te vroeg bij de moeder is weggehaald en het speenproces niet heeft kunnen afmaken. Verreweg de meeste kittens worden veel en veel te jong bij de moeder weggehaald. Je kitten is dus helaas niet 'lief' bezig, het is eigenlijk heel triest. Alleen weten de meeste mensen dit niet of ze willen het niet weten. Meer over de scheiding van moeders en kittens vind je op http://www.felinewelfarefoundation.org/welfare/gedrag/scheiding/. Je vindt hier wetenschappelijk verantwoorde, katvriendelijke informatie van experts op het gebied van kattengedrag. Hoe oud is je kitten? Als hij jonger dan 16 weken is en hij nog terug kan naar zijn moeder, is dat zeer aan te bevelen. Als dat niet mogelijk is kun je hem het beste een flesje geven. Meer info vind je op kattengedragstherapie.nl > tips > fles geven. Op de pagina gedrag > zoogproces vind je ook meer informatie. Succes! Elles Nijssen, kattengedragsdeskundige

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100