Wat helpt tegen wagenziekte bij katten?

Ik ga vrijdag op vakantie. Mijn 2 katten gaan mee. Maar ik weet dat ze helemaal over hun toeren gaan. Ze raken erg gestresst. De ene wat meer als de andere. Ze blijven heel de weg miauwen. En de ene kat gaat zo tekeer tegen het hekwerk aan de voorkant dat ze haar nageltjes verliest (de tophoesjes). We moeten 2 uur rijden. Hoe kan ik ze rustig houden? Dat ze niet heel de weg miauwen?

Toegevoegd na 20 minuten:
Ik zit alleen in de auto en vind het te gevaarlijk ze los in de auto te vervoeren. Ze gaan in een reisbox, op de achterbank, in de veiligheidsriemen.

Toegevoegd na 18 uur:
Zojuist bij de dierenarts geweest. Ze raden diazepam aan. Maar dat vind ik beetje te sterk. Als ik geen medicatie wilde geven dan kon ik het proberen met Feliway. En dat in de auto spuiten.

Weet jij het antwoord?

/2500

De dierenarts heeft speciale medicatie om se rustig te houden tijdens de reis, waardoor ze niet zo gaan stressen. Zou even met je dierenarts of assistente overleggen.

Je dierenarts is de enigste die weet hoe je dat goed kan aanpakken en ze hebben er eventueel pilletjes voor en hoe die pilletjes werken en hoe lang dat werkt leggen ze je allemaal uit en anders kan je erom vragen en ze hebben neem ik aan ook nog andere tips zodat de reis goed verloopt voor de beesies

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100