Wat zijn de risicos van mijn hond die steeds schijnzwanger is?

mijn hond is al 4 keer schijnzwanger geweest en dan is ze behoorlijk depressief
en geeft volop melk
na die tijd is ze weer vrolijk en dartelt ze weer vrolijk rond
nu lijkt het me goed om haar te laten steriliseren maar wat zijn de voor delen of nadelen want ze is al 8 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen sterilisatie - Uw hond kan niet meer loops worden en kan dus ook niet meer ongewenst gedekt worden. - Schijnzwangerschap behoort tot het verleden. - Het is niet meer mogelijk om op latere leeftijd een baarmoederontsteking te ontwikkelen. Dit is een ziekte die bij niet-gesteriliseerde teefjes vaak voorkomt en die zelfs fataal kan aflopen. De enige behandeling is dan alsnog een sterilisatie, maar onder veel ongunstigere omstandigheden, namelijk bij een ernstig zieke hond. - Vrijwel geen kans meer op suikerziekte. Suikerziekte komt voornamelijk bij niet-gesteriliseerde teefjes voor. - Minder kans op melkkliertumoren. Nadelen sterilisatie - Aan elke operatieve ingreep is een risico verbonden, met de huidige middelen voor de narcose en de goede bewaking tijdens de narcose is dit tot een minimum beperkt. - Bij langharige honden van bepaalde rassen kunnen er vachtveranderingen optreden. De vacht wordt dikker, krult meer en is wat lastiger te onderhouden. - Een klein percentage van de grotere hondenrassen kan op oudere leeftijd urine-incontinentie ontwikkelen (druppels urine verliezen tijdens de slaap). Mocht dit gebeuren, dan is het goed te behandelen met medicijnen. - Na de sterilisatie verloopt de stofwisseling langzamer. Daarom is het belangrijk om na de sterilisatie ¾ van haar normale portie eten te geven. ( mijn hondjes krijgen speciaal voer voor na de sterilisatie ) - Dominante teefjes kunnen na de sterilisatie nog wat dominanter of agressiever worden.

Bronnen:
http://www.dapnoordwestfriesland.nl/castra...

Er zijn in feite meer voordelen dan nadelen, voor de hond, jouzelf en de omgeving ( haar gedrag) als ze gesterilliseerd wordt. ( minder kans op borstkanker bijv.) Uiteraard is het aan te raden dit al vroeg te doen. Maar ook een hond van 8 maanden kan je gerust laten 'helpen' risico kan zijn dat ze last krijgt van de verdoving ( algehele verdoving) maar dat is alleen maar even vervelend voor de hond. En het genezingsproces duurt wat langer dan bij een puppie. Toegevoegd na 2 minuten: En het allerbelangrijkste natuurlijk: de dierenarts om advies vragen ;)

Dat je hond 8 jaar is hoeft geen probleem te zijn. Als ze gezond is en in goede conditie kan ze een operatie heus wel aan. Voor de zekerheid zou je een pre-anesthetisch bloedonderzoek kunnen laten doen. Dan nemen ze eerst wat bloed af en kunnen ze bekijken of de lever en nieren nog goed functioneren (deze organen moeten de narcose middelen weer uit het bloed filteren). Er is geen voordeel meer wat betreft het minder kans hebben op melkkliertumoren, daarvoor had ze voor of na de eerste loopsheid al gesteriliseerd moeten worden, maar het risico van een baarmoederontsteking wordt wel weggenomen. Dit risico is altijd aanwezig bij een oudere, ongesteriliseerde teef. Ook zal het je hond meer rust in haar koppie geven als ze niet meer geleefd wordt door haar hormonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100