Waarom laten mijn 3 poezen hun eten staan?

Ik heb al vanalles uitgeprobeerd, bekende merken,zakjes uit Aldi,tonijn uit blik, zalm uit blik. De drie dames halen hun neus op en lopen er hooghartig aan voorbij. Droge brokken staan er wel altijd maar ook daar eten ze met lange tanden van.
Graag raad aub,
groeten van hun bediende :p

Toegevoegd na 2 minuten:
het heeft niks te maken met dat ze geen honger hebben

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kies eens voor een beter merk uit een dierenwinkel. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat. Kwaliteit is beter, kat heeft er minder van nodig, gaat er beter uit zien, heeft minder ontlasting. Vergeet niet te vragen naar een niet goed, geld terug garantie. Er zijn namelijk merken die dat hebben, zoals Pro Plan. Qua natvoeding zou ik me helemaal niet druk maken. Gewoon weglaten wanneer mogelijk. Anders een prima alternatief zoeken, wat smakelijker is dan "prut in een zakje". Shiny Cat bijvoorbeeld, da's echt "what you see is what you get".

Misschien lusten ze het allemaal niet ga anders even naar de dierenarts

onze poes heeft dat ook een poosje gehad. Gewoon één soort geven, en als ze niks eten ondervinden ze zelf de consequenties ervan. Ze zullen zichzelf heus niet laten doodhongeren hoor.

Je schrijft "zakjes uit Aldi". Heb je wel eens een ander merk geprobeerd? Mijn kat lust ook niet alle merken, als ik bv Tompoes haal, verhongert ze liever dan dat ze het opeet!

Ja, katten zijn heerlijk eigenwijs. Mijn katten kunnen er ook wat van. Gek wordt ik er soms van. De een lust dit merk niet en de ander dat merk. Nu koop ik felix en dan geen vis smaken, maar vleessmaken. Dit gaat goed. Er is er een bij die zeer kieskeurig is en ook dit weleens laat staan. Dan zeg ik tegen hem: jammer joh, morgen is er weer een ander smaakje. Hij ziet er niet ondervoed uit en de volgende dag een hij weer netjes. Ik denk dat je een aantal merken moet gaan uitproberen, wel alle katten het zelfde merk geven, anders wordt je er helemaal gek van. Succes met de dames.

royal canin heeft voer voor kieskeurige katten. ik geef het hier als snoepje, en ze vinden het heerlijk! wat het natvoer betreft, lang niet alle katten zijn hier wild van. toch is het van belang dat ze genoeg vocht binnenkrijgen. is het een idee om ze naast de brokjes wat versvoer te geven? je kan kompleet vers voer geven, of zelf wat varieren.

Mijn eerste tegenvraag is zijn ze te dun?Katten kunnen kieskeurig zijn laten we dat voorop stellen maar als ze niet te dun zijn zou ik niets veranderen. Zijn ze wel te dun dan is het eerste wat je kunt moet controleren is waar staat het eten? Het hoort op een rustige plek te staan, niet naast een druk belopen route niet op de tocht maar ook niet te dicht bij de kattenbak!

Je moet gewoon proberen ander voor te kopen en als dat ook niet lukt moet je er misschien katten snoepjes tussen doen of je neemt een handje met voer mee waar je kat zit en je legt het voor hem neer en je doet een paar stappen achteruit

mijn kat had een paar maanden geleden ineens dat ze niks meer at, en ook zag ik haar niet drinken. Ook liep ze slomer dan normaal. ik ben na een paar dagen toch maar de dierenarts gegaan, die heeft vocht toegediend, extra lekker en voedzaam voer meegegeven, en een flesje medicijn tegen misselijkheid. wat het geweest is weet ik niet, maar thuis begon ze meteen te eten. opluchting. maar 3 tegelijk ziek lijkt me sterk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100