Een opgetuigde kerstboom en een speelse pup, hoe combineer je dat?

Zodat de kerstboom niet afgebroken wordt. De hond is trouwens groot, dus op een krukje of tafeltje zetten gaat niet werken tenzij die tafel hoger dan 1.50 meter is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat moet je niet willen combineren. Afgezien nog het feit dat pups uitermate snel en slim zijn en je ze niet langdurig in een bench kunt houden, bestaat het grote gevaar dat de pup lampjes kapot bijt of het snoer onderhanden neemt. Met lampjes die in serie staan op 230 V is dat bloedlink. Dit is te voorkomen met ledlampjes die via een netvoeding of trafo werken , dat is meestal maar 24 V. Zelf heb ik nu 3 pups van 8 maanden, omdat we Cairn Terriers fokken. Die komen overal proefondervindelijk achter. Afleiden en belonen werkt overigens beter dan straffen. Misschien een boom in de tuin?

Het enige dat ik zo snel kan bedenken de pup in botsing laten komen met de opgetuigde kerstboor, zodat deze bovenop de hond valt. Dan blijft je pup er gegarandeerd bij uit de buurt. Maar dit is wel een erg dure optie... De andere optie is dat je een hekje rondom de kerstboom zet dat hoog genoeg is dat de hond er niet overheen stapt... Of gewoon een jaar de kerstboom niet zetten en hopen dat het in 2010 wel kan...

Een bench voor een pup is een veilig plekje, en bescherm je hem ook tegen te veel aandacht zodat deze toch zijn rust krijgt. Scheelt al veel als jij naar boven moet en boodschappen gaat halen. De boom in een hoek plaatsen zodat de minste kans heeft om te vallen. En de hond daar het minste te zoeken heeft.

gewoon goed opletten en straffen als hij er toch aan zit. Ook kun je wat speeltjes kopen zodat die zich daar mee bezig houd. ( echte oplossingen zijn er niet)

1. Afwachten wat gebeuren zal , op video vastleggen en verkopen aan een amerikaanse zender voor grof geld 2. Een educatief programma in elkaar steken voor puppies begeleiding versus opgetuigde kerstboom : louter preventief met eerst kleine kunstkerstboompjes, vermanende vingertjes, japanse robotjes die een "Niet doen , mag niet" fluisterzacht uitspreken gevolgd door een resem banbliksems 3. Een "non-go" terrein afbakenenen met een grachtje en lego blokjes 4.Een flexible kerstboom met onverwoestbare bollen en eetbaar engelenhaar 5.De puppie een rol toebedelen in de kerststal, herdershond of puppie in schaapskleren. Hij zal dat wel tof vinden op die jeudige leeftijd. 6. Op wintersport of citytrip gaan gedurende de kerstdagen 7.De kerstboom op het dak zetten

De kerstboom in de éne kamer, de pub in de andere.

Dit is nou weer zo'n heerlijke mogelijkheid voor goede opvoeding. Mijn pup was 12 weken toen de kerstboom werd geplaatst. Ik heb er héél veel tijd in gestoken om alles in goede banen te leiden. Daar moet je echter tijd voor hebben. Ze mocht los als ik in de kamer was en verliet ik de kamer, dan ging ze in de bench. Twee vliegen in een klap: de bench werd haar veilige plaats en de omgang met de kerstboom was meteen geklaard. Natuurlijk is dit, zoals voorgaand, bij drie pups tegelijkertijd niet te realiseren, maar met één pup en de nodige inzet zeker wel. Ik kon haar vervolgens tijdens de kerstdagen ook meenemen naar ouders en familie. Jong (af)geleerd is oud (niet) gedaan.

Misschien kun je hem in de vlaggenmast hijsen; de kerstboom bedoel ik.

Je zou de kerstboom in de hoek kunnen zetten, en de inrichting van de woonkamer tijdelijk zo veranderen, dat er meubels voor de kerstboom staan. Verder zou je de hond ook gewoon kunnen straffen als hij/zij aan de kerstboom zit, zo leert de hond het ook!

Toen mijn (Kuvasz)-pups hun eerste kerst bij mij vierden, heb ik mijn kerstversiering gewoon aangepast - omdat ik niet van kunstbomen houd, was een boom gewoon geen optie dat jaar. Ik had overal grote boeketten gemaakt van kersttakken, hulst, en witte bloemen. De kerstlichtjes hingen in slingers voor de ramen, met de versieringen daarin, en dat laatste was zo'n hit, dat er de volgende jaren altijd kerstlichtjes en versierselen voor de ramen zijn gebleven, óók toen de kerstboom het jaar daarop weer in ere hersteld was.....Je hebt maar één kerstmis met je hond als pup - doe jezelf en je hond die stress met benches in en uit toch gewoon niet aan, en op het kritieke moment dat er iets overkookt tóch een rotklap in de kamer....Het is kerst voor alle bewoners, vind ik - óók voor viervoetigen.

wat kan helpen is om zo'n eend/kikker of wat ook met sensor onder de boom te zetten,als de hond in de buurt komt,reageerd die sensor en maakt geluid-in de meeste gevallen schrikken dieren hier van...en je kunt ook rondom de voet van de kerstboom alluminumfolie neer leggen,dat kraakt als ze er op komen en dat schrikt ook af..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100