Waarom moet je een teek linksom draaien als je hem wilt verwijderen? Dit werd zo geïnstrueerd op de gebruiksaanwijzing.

Toegevoegd na 1 dag:
Dit stond in de gebruiksaanwijzing van de tekentang die ik onlangs kocht. Ik wil dus graag weten waarom er wordt gesproken over expliciet linksom en dus niet over rechtsom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn jarenlange ervaring met de dierverzorging (zowel opleiding, theorie en praktijk) hebben mij geleerd dat je een tekentang moet gebruiken en daarmee moet draaien. Als je hem eruit trekt blijft het kopje zitten en dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik nooit alcohol want dit zorgt er voor dat de teek zich beter vast bijt. Dankzij het draaien blijft het tekenlijfje intact en blijft deze in de tang zitten. Gooi hem weg of verbrand de teek. Dit is de enige juiste manier.

Nee j uist niet draaien of knijpen. Je wilt de teek er in zn geheel uit, dus als je draait blijft zn kopje in je huid steken. Als je knijpt knijp je de vloeistof uit zn lijf in de huid. De beste manier is uiteraard met een teek pincet( of hoe het heet) of als je die niet hebt met wc papier zodat je hem niet aanraakt heeeeeel rustig trekken tot hij loslaat...

Teken verwijderen Hoewel het verwijderen van een teek geen spoedgeval is, kunt u beter de teek direct verwijderen. Verwijderen met de vingers of met een normale pincet is niet aan de raden. Vaak blijft de kop van de teek in de huid. Dit kan tot wat reactie leiden. Het beste kunt u de teek verwijderen met een speciaal daarvoor bedoelde tekenpincet. Er zijn verschillende varianten. Verdoof de teek nooit met alcohol, juist dan braken zij hun maaginhoud in de huid van uw hond. U pakt de teek met de pincet zo dicht mogelijk op de huid, zo voorkomt u dat de kop blijft zitten. Dan draait u met de pincet totdat de teek loskomt (linksom of rechtsom maakt niet uit) Controleert u voordat u de teek weggooit (bijv in de gootsteen) of u de kop ook heeft verwijderd. Indien de kop toch is blijven zitten, zal deze eruit moeten zweren net als een diepe splinter. Vaak ontstaat er een bult op de plaats waar een teek heeft gezeten. Dit is niet ernstig, deze bult verdwijnt vanzelf. Bij ziekteverschijnselen na het hebben van teken (bijv. sloomheid/koorts/stram lopen) is het zaak snel een dierenarts te raadplegen...... Bij een normale grip op de Teek mbv een tekentang/pincet/lasso breekt men de kop van de Teek niet af tijdens het draaien. Normaliter laat de Teek los. Het is raadzaam voor uzelf, gezinsleden of huisgenoten een notitie te maken op de kalender of in de agenda wanneer u in het bos oid bent geweest met volwassenen, kinderen of dieren. Goed nakijken op teken is daarna een goede zaak. Onderschat de Ziekte van Lyme nooit.

Bronnen:
http://www.dierendokters.com/katten/hoe-do...

dan trek je alle pootjes er mee uit. die mogen niet blijven zitten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100