Maakt het voor honden uit in wat voor huis ze wonen?

Bijvoorbeeld een husky in een redelijk klein huisje? (ong, 120 m2)
En een tuin ongeveer even groot als het huis?
En maakt het dan nog uit of er katten aanwezig zijn?
Dus bijvoorbeeld 2 katten en een kleiner hondje (dan een husky)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, als de hond maar voldoende zijn benen kan strekken overdag. Dus niet dan ook nog 3x een blokje om. Of de honden en katten het samen goed kunnen vinden weet je nooit van tevoren natuurlijk maar als de katten gewoon de tuin uit kunnen/willen maakt het oppervlak niet zo uit. Hier zijn genoeg vinexhuizen met een benedenverdieping van 40m2 en een tuin van 50 m2 dus dan vallen jouw maten nog wel mee.

nee, echt niet, meestal ligt een hond in huis op een vaste plek (bv in de mand). Of je nu in een paleis woont of in een huis van 120m2. Het maakt wel uit of de hond genoeg beweging krijgt, zo niet worden ze onrustig en zullen meer bewegen of actie zoeken. Of er meerdere katten of honden zijn, kan ervoor zorgen dat je husky meer in beweging is in huis, omdat die elkaar stimuleren.

als je een klein hutje op de hei hebt, met een tuintje en katten en nog een hondje én een husky, en je gaat iedere dag 3 keer 2 uur lopen met je husky en daartussen nog 2 keer 20 minuten, is er geen enkel probleem... je moet zorgen voor een goed plan qua wandelen, rennen, naar buiten gaan, en uiteraard om te plassen/behoefte te doen, dan is er geen probleem met een klein huis ! antwoord : nee het gaat niet om het huis, maar om de zorg, de tijd die je aan de hond besteedt. Toegevoegd na 3 minuten: om zeker te weten hoevéél loop/wandel tijd je nodig hebt voor een husky, kun je informeren bij de mensen die zo'n mooie hond hebben. zie bij de bron voor de vereniging van husky-liefhebbers : Siberian Husky Klub voor Nederland

Bronnen:
http://www.shkn.nl/Vereniging%20informatie.htm

Nee absoluut niet wat je niet mag vergeten is dat Husky's sledehonden zijn dus die rennen graag hard en veel dus veel beweging is bij een husky wel nodig dat is één en twee zorg er altijd voor dat je leiding over de hond kan uitoefenen dat is hetgene wat voor honden wel uitmaakt ze geven niet om het feit hoe of waar ze wonen bij elke hond teld leiding dat is voor hen belangrijk

in huis hoort een dier zich ook redelijk te kunnen bewegen en bv te spelen zonder dat het ergens tegenaan knalt. het maakt dus in zekere zin wel uit, maar uiteraard hoort een hond buiten zijn energie kwijt te kunnen en toe te geven aan zijn driften. een bordeaudog moet je absoluut niet in een kleine woning houden om maar een voorbeeld te noemen (en zeker niet als er een gladde vloer aanwezig is) het maakt wel uit, maar het hoeft niet altijd alles bepalend te zijn in alle gevallen. een husky wel van pups af aan goed laten socialiseren met katten en andere huisdieren (ze staan dicht bij de natuur, o.a. wat jachtinstinct betreft. het geheel moet o.a. hierom een roedel vormen om problemen te voorkomen. het zijn taaie honden (enorme doorzetters) die zichzelf kunnen bedruipen wat ze ook zelfstandig, of vertaald naar menselijke eigenschappen: eigenwijs dier kan maken in hun doen en laten (en naar de baas toe) dus ook verdiepen in de opvoeding, want het zijn net als alle andere honden lieve dieren als men de hond maar begrijpt en hier op in weet te spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100