hoe vang ik mijn konijn?

mijn konijn is losgelaten door mijn peuter, ik krijg haar niet te pakken. heeft iemand hele goede tips? ik ben erg bang dat ze ergens een ongeluk krijgt. ze is nu in de tuin van de buren.

Toegevoegd na 14 minuten:
inmiddels is ze bij de buren in de begroeide tuin verdwenen, onzichtbaar :(

Toegevoegd na 49 minuten:
na heel wat heen en weer gehobbel is ze de ren ingeschoten! HOERA! IEDEREEN HARTELIJK DANK!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het echt niet wil kan je het best een net overheen gooien

Zaklamp: Als je een konijn recht in zijn ogen schijnt ziet hij ongeveer een halve minuut niets en dan kan je hem vangen, zo doen stropers het ook met een lichtbak.

Bronnen:
http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php...

Pfff, ik heb in het verleden ook nog al eens achter een losgebroken konijn aangerend en wat het beste werkte was hem van achter benaderen en dan razendsnel een wasmand over hem heen doen. Succes :o)

Ik zou enkel nog eten zetten in zijn hok, iets wat hij graag eet natuurlijk, hij zal daar wel op ooit op afkomen.

een groot laken over haar heen gooien. Dat weegt niks, en zo is zij haar orientatie even kwijt. Toegevoegd na 2 minuten: als je konijn tam is snoepjes meenemen waar mee je haar kan lokken. Toegevoegd na 3 minuten: of een speeltje van haar die herrie maakt. Ik had een een bal met belletje ze was verslaafd aan dat ding, dat maakt herrie en komt ze op af.

Een konijn is snel maar heeft weinig conditie. Als je er een halfuurtje voor uit wil trekken (met twee man) dan kun je proberen het op te jagen. Op een gegeven moment is het dan zo moe dat het blijft zitten en je het gewoon op kunt pakken (N.B. dit is eigen ervaring bij een eenmalige ontsnapping van het konijn van mijn dochter naar de tuin van de buren die helemaal afgesloten was op het gat waar het konijn doorgekropen was na).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100