Mijn kat heeft last van hooikoorts. Kan ik daar (preventief) wat aan doen ?

Naast haar allergie voor runder-eiwit (waar ze speciale brokken voor krijgt) heeft mijn kat ook last van hooikoorts.

Eerst was het nog slechts een "misschien", maar inmiddels is het wel duidelijk: zodra de hooikoortsberichten weer worden voorgelezen op de radio gaat mijn kat aan haar buikje tussen de achterpoten likken.
Eerst likt ze dan de vacht er af waardoor er een kale plek ontstaat, en daarna gaat ze door en likt ze tot bloedens de huid open. Ze heeft gewoon enorm veel last van jeuk.

Van de dierenarts kan ze een prikje krijgen wat de jeuk wat moet verlichten, maar hij doet dat liever zo min mogelijk omdat het middels slecht is voor de bijniertjes.

Ik wil haar graag helpen. Het liefst preventief. Maar wat kan ik doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst zou ik zorgen dat je kat de weerberichten en hooikoortsvoorspellingen niet meer kan horen:) Als dat niet helpt, dan zou ik zeker je kat een een tijd Lycine geven door het eten (is geur en smaakloos) http://www.medpets.nl/groene+os+llysine+b6+hond+kat/ Hoewel allergie voor bv pollen enz. er niet genoemd wordt, het is een goed middel om zo ie zo de weerstand van je kat te verhogen, zeker zodra en sprake is van gevoelig slijmvliezen, niezen en de bovenste luchtwegen snel aangedaan zijn. Als ik me niet vergis kan je dit ook kopen bij Welkoop en iets goedkoper, maar google maar eens wat. (of naar de ervaringen) Hier heb ik het eerder gebruikt bij meestal erg verzwakte of zieke katten, of die chronische niesziekte hadden, en alle keren met succes gelukkig ;) Succes!

Je kan het eens met homeopathie proberen. Ik zal een link toevoegen naar een dierenarts die nu al jaren volledig homeopathisch werkt. Succes....!

Bronnen:
http://www.centaurea.nl/dierenarts/liesbet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100