Paard met hoofdkap, waarom?

In een weiland liep een paard met een plastic hoofdkap die zijn gehele kop bedekte ( niet zijn oren ) inclusief zijn ogen, de kap reikte tot half in zijn nek, wat is het nut of doel van zo'n kap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoogstwaarschijnlijk om tebeschermen tegen steek- of paardenvliegen.

Het zou kunnen dat het paard een wond heeft waar hij niet aan mag likken of bijten. Wanneer zo'n wond heelt kan het gaan jeuken. Zo'n kap zorgt ervoor dat hij er niet bij kan. Het kan ook zijn dat een paard erg nerveus is, dan zou zo'n kap veel prikkels buitensluiten omdat hij niet alles wat er om hem heen gebeurt kan zien. Ik geef maar een paar mogelijkheden aan, misschien zijn er meer.

Het zou een vliegenkap kunnen zijn. Paarden kunnen soms veel last hebben van vliegen die op hun traanvocht afkomen. Zonder foto is het moeilijk om het met zekerheid te kunnen zeggen. Het zou dus een mogelijkheid kunnen zijn.

hoofdkappen bij paarden worden hoofdzakelijk gebruikt tegen insecten. maar het kan ook gebruikt worden ter bescherming van de huid tegen de zon of tegen het schuren bij maneneczeem in dit laatste geval is ook de hals bedekt en vaak ook de rest van het lichaam. ook kan een kap een helende wond beschermen tegen vuil of dat deze met schuren nog verder open kan gaan. een hoofdkap of vliegenkap heeft dus veel functies. Toegevoegd na 1 minuut: ook voor de ogen te beschermen is deze kap handig.

waarschijnlijk heeft hij of zij last van zomer of maneneczeem dat hebben veel paarden bij zonnig en warm weer doorn middel van die kunnen ze zichtzelf niet kapot scheuren en blijven de manen en de huid in takt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100