Worden honden aangevallen door roofvogels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ze zich zelf bedreigd voelen, zullen ze dat zeker doen. B.v. in het geval dat zo'n vogel jongen heeft en de hond te dicht in de buurt van het nest komt.

Een roofvogel maakt geen onderscheid te maken tussen zijn traditionele prooidieren en je huisdier. Sommige honden zijn daarom hun leven niet zeker als ze onbeschermd in de buurt van een dergelijk roofdier rondlopen. Toegevoegd na 2 minuten: In het algemeen is het risico dat een roofvogel of een agressieve vogel je hond daadwerkelijk aanvalt, klein tot zeer klein. Maar de gevolgen kunnen groot tot zeer groot zijn.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

wij hadden een keer een nest met pus die liepen met 6 weken in de tuin , en mooi dat er regelmatig kokmeeuwen op de loer zaten om een hapje pup proberen te pakken wel is bekend dat vogels in een duikvlucht een kat in de kont prikken als ze een nest naderen , de kat schrikt zich dan te pletter en word onzeker erdoor

ja en nee het kan zijn dat kleine honden soorten aangevallen kunnen worden door adelaars en valken maar dat komt in nederland niet voor, ( heb er nooit een bericht van gehoord) in amerika, canada is het wel eens voorgekomen dat een hond te dicht bij jonge volgels kwam en aan gevallen werd.

een roofvogel pakt de prooi die hij te pakken kan krijgen. vaak is deze prooi niet veel groter dan de vogel zelf. een kleine hond zal dus wel degelijk als prooi gezien kunnen worden. deze hondjes worden vaak verward met een konijn of ander prooidier. in nederland komt het weinig voor dat een roofvogel een hondje te pakken krijgt, maar het kan zeker! het komt niet vaak voor omdat deze vogels vaak schuw zijn voor de mensen die bij de hond lopen. ze zullen dus eerder wegvliegen als ze jou zien dan wanneer ze je hondje proberen op te eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100