Hoe groot is de kans dat je een hond tegen komt op straat zonder eigenaar?

haha dat vroeg ik me net af :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

die kans is zeker niet denkbeeldig. op de dierenambulance krijgen we met de regelmaat van de klok meldingen van loslopende honden binnen, en meldingen van vermiste honden. ook hebben we een lange lijst "vaste loslopertjes". dat zijn honden die zichzelf moeten uitlaten van hun baasjes, of honden die ware ontsnappingskunstenaars zijn.

In Nederland is de kans bijna te verwaarlozen, in landen als Turkije en Roemenie is de kans weer erg groot. Ligt er dus een beetje aan in welk land je bent.

haha, dat verschilt per omgeving. in een dorp of rijke buurt zal het niet zo vaak gebeuren, maar in een grote stad, in achterbuurten zie je ze wel vaker.

In Nederland niet groot. Honden die door hun baasjes (bewust) zijn achtergelaten vind je eerder in de bossen. Voor deze, en andere baasloze straathondjes geld dat zodra iemand in de gaten heeft dat een hond achtergelaten is of rond zwerft, ze naar het asiel gaan. Ten minste als degeen die het heeft opmerkt aan de bel trekt.

Op straat is de kans erg klein,in het bos kun je ze weleens tegen komen en meestal zijn die honden hun baasje kwijt want je ziet ze zoeken. Helaas worden enkele honden bewust achter gelaten omdat de eigenaar de hond ineens niet meer moet,te walgelijk voor woorden,maar zulke monsters bestaan nu eenmaal. Gelukkig is het chippen nu verplicht waardoor de baas van de hond te achterhalen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100