De kat plast binnen, dat is duidelijk te ruiken. Maar hoe kan ik uitzoeken op welke plaats ie dit doet?

Natuurlijk zoek ik (op deze site) naar een oplossing voor het probleem van de kat zelf. Maar ik wil ook weten op welke plaats of plaatsen ie dit doet. Verschillende schrobbeurten hebben namelijk de geur niet verminderd. Met kruipen over de grond en op de geur afgaan kan ik "de plaats" niet vinden. Erbij blijven om 'm op heterdaad te betrappen is (eigenlijk) geen optie. De kat kan binnen/buiten via kattenluik.

Weet jij het antwoord?

/2500

U kunt met een UV lamp controleren waar uw huisdier plast. (blauwe lamp) Dat kan op of tegen de gekste plaatsen zijn. Verdiep u eerder in de materie waarom uw huisdier dat doet. Veelal heeft uw huisdier het niet naar de zin. Geen tochtvrij plekje, slecht bereikbare kattenbak (of vies) Geen uitzicht voor het raam of hoge plek of te weinig aandacht of speelruimte.

Op national geografic (tv zender) heb je momenteel de Cat Whisperer. Hier is dit probleem ook behandeld 'overal passen in huis'. In dit geval was het probleem dat de kat zich niet veilig voelde in huis. Door hoge plaatsen te creeeren in de woonkamer, en een ander soort kattenbak (één die luchtgaten heeft, zodat de geur zich niet opsluit in de bak) was het hele probleem over. In dit geval was ook het gedrag van de kat een stuk aangenamer.

het andere antwoord geeft bijna alle mogelijkheden al aan, ik weet er nog wel een paar: protest tegen eenzaamheid gebrek aan veiligheid eenzaamheid kan opgelost worden door een extra huisdier/ kat te nemen zodat ze elkaar kunnen bezighouden/spelen, gebrek aan veiligheid/veilig gevoel kan opgelost woden door hoge kasten en hoge planken op te hangen waar de kat vanaf een hoge ´uitkijktoren´een plek vindt om alles onder zich te bekijken, heel belangrijk voor katten Toegevoegd na 2 minuten: opgelost *worden - natuurlijk ;)

Bronnen:
tv serie op Animal Planet ´must love cats´

Om je vraag letterlijk te beantwoorden; ik heb ook een kat gehad die dit deed. Hij plaste vooral tegen tassen die ik rond liet slingeren op de grond. Rugzakken. En ik had een stapel schilererijen nog niet opgehangen waar zij ook tegenaan plaste. Dus geen vaste plek maar juist dingen die niet lang op de plaats stonden. Dit is maar een mogelijkheid. Sterkte ermee. Want zelfs na sterilisatie bleef ze het doen en ik heb haar helaas naar een boerderij moeten brengen. Ik houd met heel mijn hart van dieren maar elke dag kattenpis opruimen. Nee. En de geur krijg je niet weg. Inclusief de schade aan tassen e.d..

Hier wordt er ook wel eens gesproeid: er zijn niet gecastreerde buurtkaters die tegen onze voordeur plassen, en als reactie daarop plassen twee van onze vier (gecastreerde!) katers tegen de randen van de voordeur. Ook een raam en de verwarming moeten het wel eens ontgelden. Ik maak het schoon met Biotex groen -nooit chloor gebruiken, want dat zet katten juist aan tot plassen. Er is overigens een verschil tussen wildplassen en sproeien: bij de eerste gebruiken ze de kattenbak niet, bij de tweede is het afbakenen van het territorium.

Bronnen:
http://www.katadvies.nl/index.php?option=c...

Een van mijn katten heeft dit ook gedaan , dit is gestopt doordat ik de 2 katten bakken een eind uit elkaar heb gezet en de ene zonder deksel en de ander met. En om de dag verschonen. Ze gebruiken nu de kattenbak zonder deksel om te plassen en de kattenbak met deksel op te poepen. De geur heb ik weg gekregen met hg tegen geurtjes. Werkt heel goed . En idd om het op te sporen heb je speciale lampen voor.

Op verdachte plekken zou je kranten neer kunnen leggen of ophangen, dan zie je gelijk waar een natte plek is. Plast de kat ook op de kattenbak? Komt er mogelijk wel eens een vreemde kat door het kattenluik naar binnen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100