Wat Houd destructie precies in?

Mijn lieve kat is gister voor de deur doodgereden. Toen de dierenambulance haar kwam ophalen werd mij gevraagd of ik haar nog wilde houden of aan hun meegeven. Omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om haar zelf te begraven heb ik haar aan de dierenambulance meegegeven. Ze hadden mij destructie aangeraden en omdat ik nog zo verdrietig en in paniek was heb ik verder niks gevraagd en haar meegegeven voor destructie. Ik weet wel dat ze met heel veel andere dieren tegelijk verbrand word. Maar wat gebeurd er daarna met de as etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Destructie is niet hetzelfde als cremeren. Na uw keuze voor destructie wordt de trouwe kameraad tijdelijk bij de dierenarts bewaard, naar een tussen depot gereden, opgeslagen, met een vrachtauto vervoerd naar een verwerkingsfabriek en weer opnieuw opgeslagen. Transport vindt plaats samen met andere huisdieren en vee in speciale containers en later met grijpers.  “In de verwerkingsfabriek wordt Uw overleden huisdier vernietigd; hij/ zij wordt gebroken, gepasteuriseerd en gesteriliseerd. Daarna wordt hij/ zij ingedampt, gedroogd en gescheiden in diermeel en vetten. De resterende diermeel en vetten ( vermengd met die van andere (huis) dieren) worden als een bruikbare brandstof ingezet”[letterlijk citaat]. http://www.dierenambulancezwolle.nl/als-uw-huisdier-overlijdt Toegevoegd na 59 seconden: Sterkte overigens, met het gemis van je kat. Toegevoegd na 3 minuten: Het klinkt allemaal wat grof, zoals ze het beschrijven. Maar daar moet je niet over nadenken. Het is beter om te denken aan de leuke en mooie momenten die je met je kat gehad hebt.

bij ons gaat het als volgt; wij brengen de dieren naar de gemeentewerf, waar ze in grote tonnen in de koeling bewaard worden tot de rendac de kadavers op komt halen. daarna worden de lijkjes bewerkt en verbrand, waarbij groene stroom wordt opgewekt. sinds de gekke koeienziekte mogen de kadavers niet meer tot diervoer worden verwerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100