hoe kan het dat sommige honden het met dezelfde vacht het in de winter niet koud en de zomer niet warm hebben?

Ik kom veel in aanraking met honden. Het valt mij op dat sommige langharige honden het in de winter niet koud en in de zomer (met temperaturen rond de 18 a 22 graden) niet warm hebben. En dan hebben ze dezelfde dikte qua vacht. Hoe kan dat? Ik zie de honden in de kou niet rillen en in de zomer bij normale temperaturen niet overmatig hijgen. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Honden hebben niet jaarrond dezelfde vacht. Ze hebben een zomer- en een wintervacht en ruien dus in principe twee keer jaar. Doordat we honden binnen zijn gaan houden zijn ze eigenlijk het hele jaar in de rui (verharen dus veel langer) maar toch hebben ze in de winter een andere vacht dan in de zomer. Toegevoegd na 1 minuut: Verder zullen honden het best koud hebben in de winter maar ze vertellen dat jou niet. De ene hond gaat meteen flink rennen, de andere doet een plas en wil weer naar binnen waar het warm is. In de zomer is het natuurlijk wel snel te warm voor veel honden ook bij 22 graden, want dan is het in de zon al veel warmer.

Bronnen:
http://www.dierendokters.com/honden/ziekte...

Ik heb zelf een halflang harige hond. Ik kam haar wekelijks en merk in de winter dat er veel ondervacht vanaf komt. Dat zie je verder niet van de buitenkant. Maar het is er zeker wel. Bij mijn hond merk ik dat als het boven de 20 graden wordt, ze niet zo ver kan lopen en rennen als bij winterse temperaturen. Toegevoegd na 1 minuut: Maar dat ze van het ene moment bij de open haard van het andere moment in de sneeuw lopen vind ik altijd wel knap:)

een vacht geeft beide kanten op isolatie, tegen de kou en tegen de warmte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100