Eet een kat geen bedorven voedsel?

Vaak hoor je dat als je niet zeker weet of vlees bedorven is je wat aan hè kat moet geven. Die zal met zijn gevoelige neus 'koolstofverbindingen' kunnen ruiken horend bij bedorven vlees. Als dat al zou kloppen, is dat dan voor al het voedsel? Drinkt een kat ook geen bedorven melk?

De berichten op internet zijn wat tegenstrijdig of ik zoek nog niet goed.

Kortom, is eten wat de kat eet altijd veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit is niet zo.Hongerige straatkatten eten voedsel dat absoluut niet veilig is' voor mensen',en ongezond voor katten .İk zie ze vis vlees voedselresten eten dat al stinkt en lang buiten de koeling ligt.De katten worden er (op het oog ! ) niet ziek van.(wel dragen deze katten vaak wormen etc bij zich ) Het zal waarschijnlijk weer wel zo zijn dat een goed doorvoede kat zijn neus sneller ophaalt voor datzelfde voedsel. Melk die nog niet heel erg bedorven is wordt ook door katten gedronken.Pas wanneer voedsel echt erg bedorven is begint ook een hongerige straatkat er niet aan.

Katten zijn van nature geen aaseters en hun neus is heel goed uitgerust om rottingsverschijnselen te beoordelen. Een goed doorvoede huiskat zal vlees wat over de grens is dan ook al gauw laten staan. Het is overigens de stikstof die bij rottend vlees vrijkomt waar hij het op beoordeelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100