Mijn hond braakt best vaak. Wat kan ik hier aan doen?

Zo'n 1 keer per week braakt mijn hond. Vaak gal.
Nu hoorde ik net dat je dan aardappelschillen kunt geven.
Maar ik heb altijd begrepen dat aardappelen altijd slecht zijn voor honden ongeacht of ze rauw of gekookt zijn.
Wie heeft een goede tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk braakt hij op een lege maag. Misschien moet je hem wat vaker voeren (zijn rantsoen in meerdere porties verdelen). Het kan ook zijn dat hij ander voer moet hebben: geperste brok in plaats van de gangbare, of vers vlees-compleet. In dit geval zou ik toch even advies vragen aan een voedseldeskundige: dierenarts. Als het vaak voorkomt kunnen ze van gal spugen een ontstoken slokdarm krijgen en dat is geen pretje.

Zet hem eens op een rijst met kip dieet. Dat is licht verteerbaar. Het kan nl. dat jouw hond niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan in zijn huidige voedsel. Een goede dierenbenodighedenwinkel kan je vaak al adviseren. Mocht het onverhoopt toch aanhouden, raadpleeg dan een dierenarts.

Mijn honden hadden ook wel eens periodes van spugen,dan kwam er geel schuimig spul uit.Ik zocht dan buiten van dat lange gras op.Dat aten ze dan en was het spugen weer over.Heeft jou hondje niet als hij buiten loopt dat hij dan aan dat gras knabbelt?Dan weet je welk gras ik bedoel.Zelf noem ik het snijgras,want het gebeurt soms dat je een sneetje in je vinger krijgt met plukken.Maar bij twijfel de dierenarts raadplegen hé daan.Maar dat weet je zelf ook wel...

Op een vaste tijd eten geven werkt bij onze honden het beste. En zeker geen gras laten eten! Bel anders even naar het telefonisch spreekuur van je dierenarts. Hij/zij kan je gericht vragen stellen over je hond. En een gericht advies verstrekken. Succes ermee.

Naar de dierenarts gaan! En vooral geen tips van niet-deskundigen aannemen over huismiddeltjes waarvan je niet weet of ze niet meer kwaad dan goed doen. Dat je hond vaak braakt, heeft een oorzaak. Om te weten wat je eraan kan doen, moet je die oorzaak kennen. Daarvoor ga je naar de specialist: de dierenarts. Die kan hopelijk de oorzaak vinden en je advies geven voor wat eraan te doen.

Dit probleem kan wel eens medisch zijn. Mijn advies is dus kijk eerst wat je DA (dierenarts) er van zegt. Als je DA niets schokkends vind dan zou ik in ieder geval op ander voer overstappen en misschien het over meerdere porties verdelen. Vooral niet overvoeren. Hoe oud is je hond? Mocht je hond oud zijn dan zou ik overstappen op senioren voer voor honden. Deze is wat makkelijker te verteren.

Wormenkuur geven! En kijk ook eens op hondenvoer.co.nl wellicht wordt je daar ook iets wijzer. Succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100