wat moet ik doen als de kip op onbevruchte eieren zit?

de kip zit 2 weken op 3 eieren die niet bevrucht zijn wat met ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De eieren weghalen. Klinkt misschien hard, maar 't is het beste dat je kunt doen.

Wat je moet doen is lezen wat hier staat: http://www.goeievraag.nl/vraag/doe-kip-broeden-haan-kip.77247 Toegevoegd na 3 minuten: Dat heeft natuurlijk weinig zin. Dat is schijndracht, of, een kip met broedzorg. Als een kip onverstoorbaar op haar onbevruchte eieren blijft zitten, dan kan je ze het beste na een paar dagen wegnemen. De eitjes zijn best nog lekker in de pan. Eieren die meer dan een paar weken oud zijn, moet je weggooien. In normale omstandigheden broedt een kip welgeteld 21 dagen op een ei.

Bronnen:
http://nieuwsblad.typepad.com/dierendokter...

Eet en de drinkt de kip wel gewoon? Zo niet dan kan de kip zich dood broeden. Als ze elke dag eet en drinkt en poept dan zal ze zich niet zomaar doodbroeden hoor. Als je maar wel zeker weet dat ze die drie dingen regelmatig doet. Als ze dit niet uit zichzelf doet moet je haar gewoon elke dag even van het nest zetten en zorgen dat ze er een kwartiertje tot een half uurtje even niet weer op kan. Toegevoegd na 1 minuut: Uiteindelijk zal je de eieren moeten weg halen.

Ik zou de eieren weghalen anders blijft ze er de hele tijd op zitten en dit is ook niet goed voor de kip zelf. Zeker als ze niet eet en drinkt als ze erop zit

Dit hebben wij ook regelmatig gehad met onze kippen. De eieren zijn weggehaald, maar aangezien de kip broeds is, kon ze weer een nieuw nest gaan maken, De kip kon de komende 2 dagen niet bij het nest komen, zat gewoon in de ren, en was dan niet meer broeds. Dit zou dus kunnen helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100